Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A jövő aranylábú magyar focistái százmilliókért kapnak felszerelést

A jövő aranylábú magyar focistái százmilliókért kapnak felszerelést

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 220 millió forintos keretszerződést kötött a Dalnoki-Sport Kft-vel mindenféle sportcikkek és felszerelések szállítására az OTP Bozsik-program részére – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A megrendelésben az alábbi tételek szerepelnek:

  1. Labdák: Edzőlabda 3-5-ös méret, Futball labda könnyített 4-5-ös méret, Futsal labda, Bőr futball labda 4-5-ösméret, 180-200-220 mm átmérőjű futball labda.
  2. Ruházat: Kapuskesztyű, Ujjvédős kapuskesztyű, Sportszár 5 színben, Megkülönböztető mez 2 színben,Kapusnadrág, Kapusmez, Rövidnadrág (short) 5 színben, Mez 4 színben.
  3. Koordinációs eszközök: Bója 3 méretben, Puha jelölőbója állvánnyal (40 db-os), Koordinációs rúd 100-160 cm,Leszúrható koordinációs rúd, Koordinációs karika szett, Koordinációs hatszög szett, Koordinációs létra 4-8 m,Koordinációs létra szett, Keresztlétra, Állítható gát, Gátugró bója szett, Gát 150-225-300 mm, Gát készlet, Gumijelölőkorong szett, Metszett félgömb talp, Döntött koordinációs rúd talp, Koordinációs ív, Variálható koordinációs szalag, nehezékkel, Koordinációs léc, Ugrókereszt, Egyensúlyozó párna (felfújható), Egyensúlyozó korong,Egyoldalas rugófal, Kétoldalas rugófal.
  4. Kapuk/Hálók: Háló 3 méretben, 2 x 1 m kapu hálóval, Pop up kapu.
  5. Egyéb felszerelések/kiegészítők: Két utas pumpa, Kompresszor, Labdatartó zsák, Labdatartó háló, Stopper, Síp zsinórral.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2011-ben jelentette be az OTP Bank Bozsik-programújraindulását. “A Bozsik-program fő célkitűzései a tömegesítés, a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése.” A Gyermek Egyesületi alprogram célja “az egyesületi tömegbázis kialakítása, a sportághoz kötődés megszilárdítása, technikai alapok megteremtése, a játékkészség alapjainak lerakása, a kreativitás ösztönzése”. A Gyermeklabdarúgás/ Gyermek Intézményi alprogram célja “a játék megszerettetése, az intézményi tömegbázis kialakítása és szélesítése, a tehetséges gyermekek sportszervezetekbe irányítása az 5-14 éves korosztályban”.

A Dalnoki-Sport nem most először nyert sportos közbeszerzésen. Az MLSZ nemrég gumilabdákat, míg a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szivacsból készült kézilabdákat és kapukat vásárolt tőlük. A cég egyik tulajdonosa annak a Réczicza Istvánnak a testvére, akinek az ügyvédi irodája több, a Fidesz-kormányokhoz köthető ügyben is tevékeny szerepet vállalat jogi képviselőként.