Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nemes Jeles László filmjét mégsem mutatják be Cannes-ban

Nemes Jeles László filmjét mégsem mutatják be Cannes-ban

A Cannes-i versenyprogramot véglegesítették, a Saul fia rendezőjének új filmje, a Sunset nincs benne.

Pont egy hete, április 12-én hirdették ki az idei Cannes-i filmfesztivál versenyprogramját, bár akkor Thierry Fremaux fesztiváligazgató közölte, lesz még néhány utólag bekerülő alkotás.

Ma meg is érkezett három név: Nuri Bilge Ceylan török, Yann Gonzalez francia és Szergej Dvorcevoj kazah rendező filmjei is meghívást kaptak a hivatalos versenyprogramba és ezzel le is zárult a versenyprogram teljes névsora, így hiába reménykedtek benne sokan, hogy a zsűri nagydíjával kitüntetett Saul fia rendezőjének második nagyjátékfilmje is Cannes-ban debütál, Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotásán kívül (amely a Kritikusok hete versenyében indul), nem lesz több magyar alkotó.

Már biztosan lesz magyar film az idei Cannes-i filmfesztiválon

Már biztosan lesz magyar film az idei Cannes-i filmfesztiválon Szilágyi Zsófia első játékfilmje meghívást kapott a 71. cannes-i filmfesztiválra. Az Egy nap című alkotás a Kritikusok Hete elnevezésű párhuzamos szekcióban versenyez, ahova mindössze hét ígéretes tehetség játékfilmje kapott meghívást – jelentették be hétfőn a szervezők Párizsban.

A Zoom.hu úgy tudja, a Sunset alkotói nincsenek elkeseredve, és a filmet valószínűleg a Velencei filmfesztiválon (augusztus 29. – szeptember 8.) mutatják be.

Kiemelt kép: Erdély Mátyás / Laokoon Filmgroup