Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Pécsen nem játszhatják az Igenis, miniszterelnök úr! című Alföldi-féle darabot

Pécsen nem játszhatják az Igenis, miniszterelnök úr! című Alföldi-féle darabot

Elmarad Pécsen az Átrium Színház Igenis, miniszterelnök úr! című darabja – írja a Szabad Pécs Facebook bejegyzésében. A finoman szólva is kormánykritikus darab főszereplője Alföldi Róbert, akinek idén már volt egy hasonló esete márciusban, amikor négy nappal a program meghirdetése után lemondták a helyi szervezők zalaegerszegi estjét.

Az Igenis, miniszterelnök úr! esemény Facebook-oldalán a helyszín, a Kodály Központ is megerősítette az információt; mint írják, a május 27-i előadás elmarad, a jegyeket április 18-tól, szerdától visszaváltják. A pénztárakban vásárolt jegyek árát a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjában , valamint a Kodály Központban fizetik vissza. Az okokról nem írtak semmit, de az átriumos csapat kommentjéből kiderül, hogy valami bűzlik az egész körül:

„Tisztelt Közönségünk, pénteken vettük észre, hogy a jegyértékesítést leállították, a produkciót erről a döntésről nem értesítették. Hivatalos indoklást mostanáig sem kaptunk. Az előadást nem mi mondtuk le, a Zsolnay Színházzal megbeszéltek alapján az időpontot leegyeztettük, és készültünk a vendégjátékra. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Köszönjük az érdeklődőknek, és nagyon sajnáljuk.”

Annyi bizonyos, hogy nem a közönség érdektelensége miatt marad el az előadás. A Zoom.hu információi szerint a jegyek több mint 80%-át értékesítették, ami a Kodály Központ 999 fős befogadóképességét tekintve komoly teljesítmény.

A pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-t elértük és e-mailben kérték a kérdéseinket, amint válaszolnak, a cikkünket frissítjük. Kerestük Alföldi Róbertet is, aki szintén írásban fog válaszolni.