Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Száz településen függesztették fel a lomtalanítást, mert nagyon rossz állapotban vannak a kukásautók

Száz településen függesztették fel a lomtalanítást, mert nagyon rossz állapotban vannak a kukásautók

A 46 meglévő mellé kapott plusz 53 településsel már nem bírt el a szolgáltató Pest és Nógrád megyében.

Annyira leromlott a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. gyűjtőautóinak az állapota, hogy a társaság kénytelen ideiglenesen felfüggeszteni az általa ellátott településeken a lomtalanítást – ezt a választ kapta a Világgazdaság a szolgáltató megbízott ügyvezetőjétől. A lap szerint erről már értesültek az érintett önkormányzatok.

A szolgáltató a levelében elismeri, hogy 2017. január 1-jén 53 településsel 40 ezer háztartást csatoltak a hulladékgazdálkodási rendszerükhöz, de a saját erőforrásaikat csak részben tudták növelni. Most 99 településen dolgozik 43 gyűjtőautójuk, ebből 13-at bérelnek.

A Zöld Híd saját autói átlagosan 11 évesek, az állapotuk leromlott, elhasználódásukat pedig gyorsította, hogy minden évben április 1-jétől november 31-ig sokszor napi 14-16 üzemórát dolgoztak, két műszakban.

A Világgazdaság cikke arról nem tesz említést, hogy meddig tart a lomtalanítás felfüggesztése a közel száz településen, amelyek nagyrészt Pest megyében, kisebb részt Nógrád megyében találhatók. Többek között Gödöllő, Fót, Letkés, Kemence, Nagyoroszi, Nógrád és Bercel is a települések között van, de a teljes listát itt találja.