Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már biztosan lesz magyar film az idei Cannes-i filmfesztiválon

Már biztosan lesz magyar film az idei Cannes-i filmfesztiválon

Szilágyi Zsófia első játékfilmje meghívást kapott a 71. cannes-i filmfesztiválra. Az Egy nap című alkotás a Kritikusok Hete elnevezésű párhuzamos szekcióban versenyez, ahova mindössze hét ígéretes tehetség játékfilmje kapott meghívást – jelentették be hétfőn a szervezők Párizsban.

A Filmalap Inkubátor Programjában Szamosi Zsófia főszereplésével készített film egy 40-es éveiben járó, férjes, háromgyerekes nő, Anna egy napját meséli el, aki német tanár. Anna rohan. Munkahelyről bölcsődébe, iskolába, balettra, vívásra. Hajszolt road movie az egész délután. Egy átlagos nap. A nap folyamán Annát megcsalja a férje. Ez nem átlagos. A dologra lehet számítani, hónapok óta áll otthon a bál. A levegőben lóg az ügy egész nap, elhárítani mégse lehet. Késő van hozzá. Nincs rá idő. Anna hősiesen igyekszik tartani a lépést, vinni a napot, nem kicsúszni, nem megállni. Mikor megtörténik, mégsem pont az történik, amire számít.

A világpremier Cannes-ban lesz májusban, a Kritikusok Hetén, a magyar alkotás versenyben lesz a május 8-án kezdődő fesztivál valamennyi szekciójában bemutatásra kerülő legjobb elsőfilmet illető Arany Kamera díjért is.

(MTI)