Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Haldoklik az egykori first lady

Haldoklik az egykori first lady

Folyamatosan romlik a 92 éves Barbara Bush egészségi állapota. Visszautasította a kezeléseket – közölte a család szóvivője.

Többi közt azt írta vasárnapi közleményében, hogy a 41. elnök, a 93 éves George H. W. Bush felesége, és a 43. elnök, George W. Bush édesanyja mostantól hospice ellátásban fog részesülni.

Azt nem tette hozzá, hogy az asszony pontosan milyen betegségben szenved, de a sajtó valószínűsíti, hogy szív- és érrendszeri problémái lehetnek.

A közleményben az áll, hogy a first lady a betegségét kősziklaként viselte, és közben sem magára gondolt, hanem másokért aggódott. Jelenleg családja körében van és minden jó kívánságért és imáért hálás. A gyermekei folyamatosan látogatják őt vagy telefonon tartják vele a kapcsolatot.

Barbara Bush a második olyan first lady Abigail Adams után az amerikai történelemben, akinek a férje és fia is elnök lett. Ő és George H. W. Bush 77 éve élnek együtt és 73 éve házasok. Az utóbbi években a volt elnök is betegeskedett – a pár Donald Trump beiktatásán sem tudott emiatt részt venni.

(CBS News)