Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ez a futball? Drámai jelenetek, lövöldözés, verekedés a Benfica–Porto után – videóval

Ez a futball? Drámai jelenetek, lövöldözés, verekedés a Benfica–Porto után – videóval

Az FC Porto idegenben verte 1-0-ra az ősi rivális Benficát a portugál labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában, de aligha erről marad emlékezetes a két szupercsapat mérkőzése. A lefújás után a csalódott lisszaboni együttes szurkolói előbb a stadion rendfenntartóival, majd a karhatalommal is összecsaptak: a rohamrendőrök – akik közül hatan megsérültek – hét szurkolót vettek őrizetbe. Az indulatok elszabadulásába alighanem közrejátszott az a tény is, hogy a látogatók gólját Hector Herrara a lefújás előtt, a 90. percben szerezte.

Íme, a gól:

A Record cikke szerint a rendbontás közvetlenül a gól után kezdődött a Luz (Fényesség) elnevezésű arénában, s bár a Benfica biztonsági személyzete nagy erőkkel vonult fel, egyedül kevesek lettek volna az indulatok megfékezéséhez. A rohamrendőrök elsősorban igyekeztek kitessékelni a stadionból a drukkereket, akiket egy idő után ütöttek-vertek a cél érdekében. Később lövések is dördültek. A portugál újság beszámolója szerint – idézve Sergio Soares rendőrfönököt – a karhatalmisták a levegőbe leadott lövésekkel és gumilövedékekkel akarták helyreállítani a rendet. Válasz gyanánt a szurkolók kövekkel, táblákkal, üvegekkel és további mozdítható tárggyal dobálták a rendőröket.

És íme, a bunyó:

Ha számít a sport is: győzelmével a Porto áll az élen 76 ponttal, megelőzve a legutóbbi négy bajnoki címet elhódító, ezúttal valószínűleg hoppon maradó Benficát (74).