Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Alig két hónap alatt 158 milliárd forint hiteltartozása lett a magyar háztartásoknak

Alig két hónap alatt 158 milliárd forint hiteltartozása lett a magyar háztartásoknak

Elég ijesztő számokat hozott a lakosság hiteltartozásainak statisztikájáról a Népszava, amit az MTI szemlézett. A lap először felhívja a figyelmet arra, hogy a Központi Hitelinformációs Rendszer adatai szerint a magyar háztartások hitelszerződéseinek száma 2017 szeptemberében lépte át a hatmilliót, majd hozzáteszi, hogy azóta sem lankadt a hitelek iránti érdeklődés a lakosság körében.

Ugyanis 2018 első két hónapjában már 100 milliárd forint fölé emelkedett az új lakáshitelek összege, ami 38 százalékos éves növekedést jelent, de a leglátványosabb bővülés a személyi hiteleknél látható: a folyósított összeg ugyanígy 2018 első két hónapjában csaknem 58 milliárd forintra nőtt. Ez 72 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor, 2016 első két hónapjával összevetve pedig másfélszeres bővülést jelent – írta a Népszava.

(MTI)