Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A nagy duett leginkább Gönczi Gábort akarja nekünk eladni

A nagy duett leginkább Gönczi Gábort akarja nekünk eladni

A TV2-nek óriási mázlija van azzal, hogy a Sztárban sztár mellett A nagy duettet is be tudta húzni, hiszen így tényleg csak nagyon kevés időt kell kibírniuk úgy, hogy nincs egy minden estét stabilan nyerő műsorformátumuk. Ráadásul sokat gondolkozni sem kell, hiszen

a valóságban élő ember valószínűleg meg se tudja különböztetni a két műsort.

Én például jó nagyot panaszkodtam Majka kiszedése miatt a zsűriből, aztán meg is lepődtem rajta, hogy az egy másik műsor volt. Érdemi különbségek amúgy nincsenek: a Sztárban sztárban celebek öltöznek be náluk híresebb embernek, hogy elénekeljék a dalaikat, A nagy duett pedig arról szól, hogy egy énekes és egy celeb, esetleg egy celebénekes és egy celeb állnak össze, hogy együtt énekeljenek el másoktól dalokat.

Fotó: Gazdag Éva/TV2

Én egy ideig azt hittem, ezeknek a műsoroknak egy idő után az lesz a vége, hogy elfogynak a bedobható érdekes celebek, de nagyon úgy tűnik, ez se tudja megölni.

Most már tényleg vannak olyan nevek, akik a Story magazinnak is csak az apró hírei között bukkannak fel,

de ez garantáltan nem öli meg a nézettséget. Pláne, mert annyira azért nem vészes a helyzet, Rózsa Györgyről csupa jó emléke van mindenkinek, Erdélyi Tímea az ország első Tildájaként hagyott kitörölhetetlen nyomot több generációban, és ugye ott van az Index rövid videója után az RTL-en saját realityt kapó Pumped Gabo is.

Fotó: Gazdag Éva/TV2

Külön érdemes amúgy úgy nézni a névsort, hogy kik azok, akik a konkurens kereskedelmi csatornán lettek felépítve, hogy aztán az adófizetők Andy Vajnának összedobott pénzéből valószínűleg jóval a piaci értékükön felül végül itt parádézzanak. Pumpeden és Erdélyin kívül vidéki diszkók hajnalig táncoló lányainak minden báját hozó Tóth Andi, a Cserfes Csajszi imidzset még az egy szülés után és egy aktuális terhesség alatt is élő Csobot Adél és a fantáziátlanságom miatt semmi jelzőt nem kapó Wolf Kati is az X-Faktorok valamelyikében váltak ismertté. És persze

Gönczi Gábor is azért lett a Tények hírolvasója, mert előtte évekig vezette fel a celebszerelmekkel vegyített nyomorpornót a Fókuszban.

Apropó Gönczi, az ő felbukkanásának jól láthatóan célja is van azon kívül, hogy Dirk Gerkens sakkozik vele kicsit: az ország talán legkevesebbre tartott híradósának mintha tudatosan akarnák bemutatni a szimpatikus, laza és szerethető oldalát, amihez külön jó, hogy a partnereként fellépett Erdélyi Tímeát az ország nagyrésze kedveli, de sajnos Gönczi így se tudott kilépni a vállalati karácsonyokon haknizó ficsúr szerepéből. Brandépítésnek nem rossz, de talán az többet javítana a megítélésén, ha nem hazudozna minden nap a Tényekben ugyanebben a hízelgő stílusban.

Fotó: Gazdag Éva/TV2

Azért vannak itt pozitívumok is szerencsére, Pápai Joci zsűrizése például nagyon jól ellensúlyozza azt, amit 2-3 hetes internetes poénokból élő Kasza Tibi és az egyelőre a terhességén kívül semmit nem mutatott Nagy Adri csinál, Liptai Claudia műsorvezetése pedig a szokásos minőséget hozza.

Persze lehetne elemezni a közös produkciókat is, de azok igazából évek óta pontosan ugyanazt a szintet hozzák. Ha valaki komolyan akarja venni ezt a versenyt, akkor hajrá, de showműsornak sokkal jobb. Még akkor is, ha terveim szerint a jövő heti adást már nem fogom látni.