Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A morálisan alkalmatlan Donald Trump és a hazug ex-FBI-igazgató

A morálisan alkalmatlan Donald Trump és a hazug ex-FBI-igazgató

James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tavaly menesztett igazgatója az ABC televízióban vasárnap este sugárzott egyórás interjúja végén így felelt arra a kérdésre, hogy Donald Trump alkalmatlan-e az elnöki posztra: „morálisan alkalmatlan”. A riporter, George Stephanopoulos – aki korábban Bill Clinton kommunikációs igazgatója volt – ötórás interjút készített, és ebből volt látható egyórányi rész.

Comey okosnak mondta Donald Trumpot, úgy fogalmazott, hogy “nem orvosilag, hanem erkölcsileg alkalmatlan”. Azt mondta, Trump sorozatosan nem mond igazat, állítólag úgy beszél a nőkről, mint húsdarabokról, és a tavaly nyáron a virginiai Charlottesville-ben kitört zavargások idején sem tett tanúbizonyságot vezetői képességeiről. “A mi elnökünknek meg kell testesítenie a tiszteletet és mindazon értékeket, amelyek alapvető fontosságúak országunkban” – fogalmazott a volt FBI-direktor.

Sejteni engedte, hogy a 2016-os elnökválasztás kampányában lehetett összejátszás Donald Trump és kampánycsapata, valamint oroszok között. Ahogyan fogalmazott: valamennyi más amerikai elnök esetében határozott nemmel válaszolna az összejátszást firtató kérdésre, de Trump esetében nem mondhat egyértelmű nemet.

Az ex-FBI-igazgató emlékirata kedden kerül a boltokba, és az ABC-nek adott interjúval kezdte meg a könyv népszerűsítését, de a héten várhatóan több más országos tévécsatornának is a vendége lesz.

Donald Trump amerikai elnök minderre válaszul egy sor Twitter-bejegyzésben támadta és nevezte hazugnak James Comey-t.

(MTI)