Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Még a Professzorok Batthyány Köre is kiakadt a Figyelő listázásán

Még a Professzorok Batthyány Köre is kiakadt a Figyelő listázásán

A Figyelő listázása kapcsán a Professzorok Batthyány Köre is megszólalt, igaz kellett hozzá négy nap. Ha valaki arra számított volna, hogy kiállnak a pártmédia akciója mellett, annak most nagyot kell csalódnia.

Mint a közleményükben írják, “úgy látszik, még nem mindenki bízik a szeretet és összefogás erejében. A Figyelő című lap egy szerzője ugyanis arra az alantas vállalkozásra adta a fejét, hogy összeírja a Sorosnak elkötelezett magyar polgárokat. Mondhatná valaki: ez jó kis hecc, hiszen úgysem lesz semmi következménye. Mert valóban nem lesz.

A szerzőnek és a szerkesztőnek tudnia kellene azonban, hogy hazánkban mindig vannak, akik az ilyen listába szedéstől – általában jó okkal, még ha ezúttal ok nélkül is – megijednek.”

A folytatásból kiderül, hogy szerintük “az esetet úgy fogják szertekürtölni az egész világon, hogy Magyarországon az agresszív nacionalista oldal győzelme nyomán, íme, máris úrrá lett a rettegés. És kiváló alkalom nyílik arra is, hogy a CEU-ügy után a meghasadt értelmiség két ága közé újabb éket verjenek. Elvből ellenezzük a listakészítést, bármilyen személyeskedő ellenségkép kialakítását és terjesztését.” – olvasható a közleményben.

A Figyelő listázása nagy vihart váltott ki. Egyrészt azért, mert jogellenes; másrészt, mert a rajta szereplők jelentős részének alig valami közük van Soros Györgyhöz; harmadrészt azért, mert borzasztó amatőr módon készült, például halottak is felkerültek rá; negyedszer azért, mert olyanok is felkerültek rá, akik korábban a Fidesszel szimpatizáltak, például Chikán Attila; ötödrészt azért, mert valahogy lemaradtak róla volt Soros-ösztöndíjasok, például Orbán Viktor miniszterelnök.