Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
18
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Ledobta a melltartóját a True Detective-ben, azóta kapja igazán a szerepeket

Ledobta a melltartóját a True Detective-ben, azóta kapja igazán a szerepeket

Alexandra Daddario nevével egyre többször találkozni a stáblistákon, a 32 éves színésznő karrierje elég rendesen meglódult, 2016-ban két filmben játszott, tavaly háromban, idén pedig összesen öt nagyjátékfilmben találkozhatunk vele. A korábban leginkább csak sorozatokban, rövidfilmekben feltűnő színésznő karrierje beindulását nagyban segítette néhány fülledt jelenet a True Detective című HBO-s sorozatban.

Daddario ideális korban van ahhoz, hogy befusson, nem fenyegeti az a veszély, mint sok nagyon fiatalon befutó színésznőt, hogy mire igazán fontos szerepeket kaphatna, addigra annyira kiég, hogy visszavonul. A még bőven harminc alatti Jennifer Lawrence és Emma Watson is bejelentette már korábban, hogy időszakosan ugyan, de felhagynak a színészkedéssel, hogy másra is tudjanak koncentrálni.

Alexandra Daddario a Baywatch berlini bemutatója előtt 2017. május 30-án. (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images for Paramount Pictures)

A szlovák, magyar, angol, ír, olasz gyökerekkel rendelkező színésznő családjában nem volt hagyománya a színészkedésnek. A szülei mindketten New York-i jogászok, az apai nagyapja demokratikus képviselő volt, szóval inkább a közigazgatási pályák voltak a jellemzőek a családtagokra, bár pont az öccse hozzá hasonlóan színész, de kettejük közül egyértelműen a nővér az ismertebb.

Egészen kisgyerek korától kezdve a színészi pályára készült, 16 éves korában kapta meg az első szerepét. Eleinte rövidfilmekben, sorozatokban, valamint néhány művészfilmben kapott kisebb szerepeket.

Az első komolyabb filmszerepe a 2010-es Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak című film volt, de a jó nevű rendező, Chris Columbus filmje nem lett túl sikeres, nem lökte be Daddario karrierjét, sőt, igazából egyik fiatal főszereplő sem tudott túl sokat profitálni a filmből.

Arra jó volt, hogy egy évvel később szerepet kapott az Elhajlási engedély című vígjátékban, amiben középkorú férfiak próbálták ki a házasság köteléke melletti szingli létet, Daddario pedig egy bébiszittert alakított, aki Owen Wilsont akarta elcsábítani. A formás színésznő karrierjében visszatérő jelenség, hogy egy-egy alkotásban igazából a dekoltázsa nagyobb hangsúlyt kap egy karakter megformálásában, mint a színészi képességei.

Egy évvel később ő volt az Imagine Dragons egyik klipje, a Radioactive főszereplője, amiben ő volt az illegális plüssviadalra egy mindenkit legyőző rózsaszín mackót cipelő lány, aki végül kiszabadította a zenekar tagjait.

2013-ban jött a 3D-horror A texasi láncfűrészes: Az örökség, amit Daddario nagyon derekasan, a hasát kilógató pólóban és csípőnadrágban rettegett végig, valamint a Percy Jackson még az elsőnél is jelentéktelenebb második része, és nem úgy nézett ki, hogy Daddario valaha is ki fog törni abból a mókuskerékből, amibe beszorult: feszülős, kivágott ruhában szexiskedés közepesen sikertelen sorozatokban és tévéfilmekben, nagy ritkán megszakítva egy-egy nem túl jól sikerült filmmel. Ez már az egyik legelső filmje, a 2007-es The Babysitters óta így van, amiben az Elhajlási engedélyhez hasonlóan középkorú férfiak elcsábításán ügyködő bébiszittert játszott.

Ebbe a sormintába illeszkedett az HBO 2014-es, nagy sikert aratott sorozata, a Törvény nevében, amiben Daddario a szokásoknak megfelelően egy olyan nőt alakít, aki kevés ruhában van, és egy házas férfit csábít el. Ez az alakítás viszont fordulópontot hozott Daddario karrierjében. Ettől a ponttól kezdve egyrészt több nagyjátékfilmben szerepelt, mint sorozatban, ráadásul egyre nevesebb produkciókban kapott szerepeket, és még az is előfordult, hogy a korábbi skatulyákból kitörve nem feltétlenül valamilyen szexi csábítót alakított, sőt egyre ritkábban vállal ilyen szerepeket.

True Detective #True Detective #Alexandra Daddario

True Detective #True Detective #Alexandra Daddario – Coub – GIFs with sound by Дэни Виспа

Nehéz megmondani, hogy mi hozta meg a sikert, de két dologban különbözött a Törvény nevében-es alakítása a többitől: itt most valóban gigasztárok társaságában szerepelt (Matthe McConaughey, Woody Harrelson), és nem szemérmeskedett, a sorozat első évadának második részében ledobta a melltartóját, sőt mindenét.

A feladatot nagy kihívásnak érte meg. „A leginkább azt gondolom erről a szerepről, hogy nagy kihívásnak tartottam, de jó kihívásnak. Érdekes kihívásnak. Nagyon benne akartam lenni ebben a sorozatban, és megértettem, hogy miért fontos a karakter szempontjából a meztelenség és ezek… Ez a karakter nagyon különbözik bármitől, amit eddig játszottam. A meztelenség csak egy része volt ennek” – mondta korábban Daddario erről az alakításáról.

Alexandra Daddario a When We First Met című film másik főszereplőjével, Adam Devine-nal Hollywoodban 2018. február 20-án. (Fotó: Michael Tullberg/Getty Images)

Az alakítás megnyitotta a kapukat, Daddario 2015-ben már Dwayne Johnson oldalán tűnt fel a San Andreas című földrengéses katasztrófafilmben, eltávolodva a kivágott ruhás csábító szerepkörtől, 2016-tól kezdve pedig egyértelműen átvették a moziban vetített nagyjátékfilmek a nevesincs sorozatok és B-filmek helyét a filmográfiájában.

Persze azért időről időre visszatér a karrierjét beindító szereptípushoz, tavaly láthattuk a The Layover című filmben és a Baywatchban is. A The Layoverben az az érdekes, hogy másodszorra játszott együtt Kate Upton modellel, aki hozzá hasonló adottságokkal rendelkezik: vékony és közben nagy a melle. A film egyébként arról szól, hogy ugyanarra a fickóra hajtanak mindketten. A Baywatchot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, illetve azt sem, hogy miért kaphatott benne szerepet Daddario.

Az idén érkező filmjei viszont arról tanúskodnak, hogy tartós változások indultak el a karrierjében. Nem találkozunk köztük nagyon ostoba vígjátékokkal, megjelennek a drámák, thrillerek, misztikus filmek.

Már elérhető a Netflix sci-fi elemekkel tűzdelt romantikus vígjátéka, a When We First Met, érkezik a katasztrófafilm San Andreas folytatása, valamint három thriller/dráma, amelyekről nem sokat tudni, de mindegyikben Daddario kapta a főszerepet. Az I Am Not a Bird egy fiatal nőről szól, aki kicsit túlbulizza magát Tokióban, a We Have Always Lived in the Castle egy sötét titkokat rejtő, tragédiát átélt család történetét meséli el, a Nomis pedig egy sorozatgyilkos utáni hajszát dolgoz fel. Ez utóbbi tűnik a leginkább érdekesnek, ebben Daddario olyan sztárok oldalán tűnik majd fel, mint Henry Cavill, Stanley Tucci és Ben Kingsley.

Borítókép: Alexandra Daddario Los Angelesben 2018. március 14-én. (Fotó: gotpap/Bauer-Griffin/GC Images)