Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Itt a magyarázat, miért nem maga mondta el a beszédét Márki-Zay a tüntetésen

Itt a magyarázat, miért nem maga mondta el a beszédét Márki-Zay a tüntetésen

A szombati tüntetés egyik legrejtélyesebb momentuma volt, hogy Márki-Zay Péter ott volt a tömegben, mégse lépett színpadra, a levelét felolvasták.

Vasárnap a Facebookon adott magyarázatot Márki-Zay: Hódmezővásárhely polgármestereként nemcsak fideszes, de ellenzéki barátaim is úgy érezték, hogy túl sokat foglalkoztam az országos politikával – írja a bejegyzésben. “Az ellenem helyben megindult lejáratókampány miatt elsősorban a városért végzett munkámmal, a rövid idő ellenére is látványos eredményeinkkel szeretnék a híradásokba bekerülni.”

– A tüntetést lelkes független fiatalok szervezték, felkérésüket teljesen visszautasítani nem akartam, kompromisszumos megoldás lett írásom felolvasása. Politikusok nem szerepeltek a programban, a résztvevő pártok sem szólaltak meg, utólag is helyesnek érzem döntésemet

– írja Márki-Zay.