Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az Egyesült Államok kész újabb támadásra Szíriában

Az Egyesült Államok kész újabb támadásra Szíriában

Nem sikerült Oroszországnak elítéltetni az akciót.

Nem sikerült elítéltetni az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország szíriai bombázását Oroszországnak, hiába hívta össze az ENSZ Biztonsági Tanácsát – írja a BBC. A szövetségesek a dúmai vegyifegyverrel végrehajtott támadás miatt támadtak katonai központokat.

Bár a támadás után azt nyilatkozták az amerikai fél, hogy a katonai csapás egyszeri alkalom volt, most Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete a tanácskozáson már azt jelezte, hogy figyelik az eseményeket és, ha Szíria újabb vegyi támadásokat hajt végre, akkor készen állnak újabb támadások indítására. Hozzátette: a katonai csapások “indokoltak, jogosak és arányosak” voltak. Ehhez képest Oroszország részéről azt igyekeztek hangsúlyozni, hogy nem voltak bizonyítékok, s arra is rámutattak, hogy a nyugati szövetségeseknek nem volt nemzetközi felhatalmazása.