Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rossz pecsét miatt bukta el a győzelmet a jobbikos jelölt Marcaliban

Rossz pecsét miatt bukta el a győzelmet a jobbikos jelölt Marcaliban

Rossz pecsétet használtak, emiatt nem győzhetett Steinmeitz Ádám Marcali 7-es számú szavazókörében. A Marcali Közös Önkormányzati Hivatal főjegyzője a választást megelőző este egy kisbuszban hagyta a pecsétjét, ezért április 8-án egy másikat kellett használni. A jegyzőkönyv vezetőjének csak az urnabontás után tűnt fel, hogy különböző pecsétek szerepelnek a szavazólapokon, dél körül meglett az eredeti eszköz, ezután a két pecsétet felváltva használták, ez azonban szabálytalan.

A baki miatt Somogy megye 3. számú választókerületének 7. számú szavazókörében leadott 727 szavazatból 241-et érvénytelenítettek.

A győztes a Fidesz–KDNP-s Móring József Attila lett 52,73 százalékos eredménnyel, Steinmetz Ádám a szavazatok 36,56 százalékát kapta. Ha nem törölték volna a 241 szavazatot, az egykori vízilabdázó 9 voksnyi előnnyel nyer.

A Jobbik jelezte, még megvárja szombati végleges eredményt, utána viszont megteszi a szükséges jogi lépéseket. Az Index azt írja, ez a kirívó eset nem szerepel a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján, sem a rendkívüli eseményeknél, sem a feltöltött jegyzőkönyvben.