Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már 69 milliót szedett össze az Együtt, gyűjtenek a tüntetésen is

Már 69 milliót szedett össze az Együtt, gyűjtenek a tüntetésen is

Több mint 5200 adományozó összesen már 69 millió forinttal segítette az Együtt öt elnökségi tagját, akiknek összesen 153 millió forintnyi kampánytámogatást kell saját zsebből visszafizetniük az államnak, a párt rossz szereplése miatt. A Juhász Péterék által elindított adománygyűjtő akció első napján 24, a másodikon 48 millió volt a befolyt összeg, ez nőtt a harmadikon 69 millióra.

Az Együtt azért indított adománygyűjtést, mert mint arról a Zoom.hu beszámolt, az ötfős elnökségnek kellene visszafizetni a kampánytámogatást, amit a költségvetésből kaptak, mivel a párt listás eredménye nem érte el az 1 százalékot – a várakozásokat jóval alulmúlva csak 0,64 százalék volt – a törvény szerint a pénzt vissza kell adni az államnak, hiába költötték el már a kampányra. (Sőt: az Együtt még 25 milliós bankhitelt is felvett a kampányra, ezt is vissza kell fizetni.)

Borítókép: Juhász Péter, az Együtt távozó elnöke / Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI