Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Exkluzív: Ungár Péter külföldi befektetőket keres a Magyar Nemzet-üzlethez

Exkluzív: Ungár Péter külföldi befektetőket keres a Magyar Nemzet-üzlethez

Ausztrál, izraeli és spanyol befektetőket igyekszik felhajtani Schmidt Mária fia, hogy azok segítségével megvegye Simicska Lajos bezárásra ítélt médiaportfólióját – tudta meg a Zoom.hu.

Saját, mozdítható forrásainak szűkössége és médiavásárlási terveinek volumene miatt külföldi befektetőket is bevonna Ungár Péter, hogy hosszú távon is fenntarthatóvá tegye Simicska Lajos bezárásra ítélt médiaportfólióját – értesült a Zoom.hu.

Információink szerint az LMP-s politikus – akiről portrénkat itt olvashatja – jelenleg is külföldön tartózkodik, ahol szakmai befektetőket keres. Úgy tudjuk,

elsősorban Ausztráliában, Izraelben és Spanyolországban igyekszik partnereket találni

a médiabirodalom építéséhez.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Korábban – a nagyvállalkozó környezetéből származó információk alapján – megírtuk, hogy a jövő héten több olyan befektetővel is tárgyal Simicska Lajos, aki érdeklődik a médiaportfóliója iránt. Elsőként Ungár Péterrel ülhetnek tárgyalóasztalhoz, akivel leghamarabb hétfőn találkozhatnak.

A zöldpárt elnökségi tagja – aki a milliárdos Fidesz-közeli vállalkozó, Schmidt Mária fia – kedd délután erősítette meg, hogy

ajánlatot tett a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz megvételére és fenntartására.

Facebook-bejegyzésében arról is írt: „Az a vagyon, amit örököltem, felelősséget jelent, hogy úgy használjam, hogy abból a nemzet egésze hasznosul.” Azt is közölte, hogy csak a tárgyalások lezárása után fog nyilatkozni az ügyben.

Ezt megelőzően vált ismertté, hogy a finanszírozási problémák miatt, a tulajdonosok döntése alapján megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu, valamint elhallgat a Lánchíd rádió is. A Heti Válasz pedig új befektetőt keres. Simicska Lajos egyetlen cégét tartja életben, de a Hír TV működését is racionalizálni kell a fennmaradás érdekében.

Azóta kiderült, hogy nem az LMP-s politikus-vállalkozó az egyetlen, aki érdeklődik Simicska Lajos médiacégei iránt. Szerdán írtuk meg, hogy Milkovics Pál Csehországban élő vállalkozó e-mailben kereste fel a Magyar Nemzet vezetőségét azzal, hogy megvásárolná a napilapot, a Lánchíd Rádiót és a Heti Választ.

Simicskáék viszont attól tartottak, hogy médiacégeit kormányközeli kezekbe játszanák át, ezért úgy döntöttek, nem tárgyalnak Milkoviccsal, aki pénteken hivatalosan is közölte, hogy visszavonja ajánlatát.

Arról, hogy mekkora veszteség érte a magyar sajtót a 80 éves múltú lap megszűnésével, itt olvashat, a napilap utolsó nyomtatott száma pedig ebben a formában jelent meg szerdán:

Így búcsúzott a Magyar Nemzet

Hatalmas 80-as számmal, fekete kerettel és vezércikkel a címlapon jelent meg a Magyar Nemzet egyelőre utolsó száma. Mint ismert, a lapot eddig működtető Simicska Lajos alig két nappal a választások után jelezte, nem finanszírozza tovább a napilap mellett a Heti Választ és a Lánchíd Rádiót sem.