Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Zavar a NER-rendszerében: Nem Mészáros Lőrinc nyerte a legtöbb közbeszerzést

Zavar a NER-rendszerében: Nem Mészáros Lőrinc nyerte a legtöbb közbeszerzést

2018 első negyedévében is Szíjj László nyerte a nemzeti tőkésosztály közbeszerzési versenyét, Mészáros Lőrinc második lett, és a felcsúti polgármester érdekeltségei által elnyert megbízások 99 százalékát az EU fizeti.

Az Átlátszó Blog idén is közzétette, hogy a fidesz-közeli nagyvállalkozók közbeszerzései hogyan alakultak az első negyedévben. A legnagyobb bevételt Szíjj László cégei nyerték el. A tiszakécskei vállalkozó legismertebb cége az “új Közgép”-ként emlegetett Duna 2018 első három hónapjában a Duna Aszfalt önállóan, illetve a Hódút Kft.-vel konzorciumban összesen nettó 145,6 milliárd értékű tender győztese lett. A megbízások többsége a Magyar Közút Zrt.-től jött.

A második Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester második lett nettó 139,9 milliárd forint értékű elnyert közbeszerzéssel. Ebből 87,4 milliárd két vasútépítési megbízás a NIF-től: 48,9 milliárdért a Százhalombatta-Ercsi közötti vonalszakasz, és 38,5 milliárdért az Ercsi-Puszaszabolcs közötti pálya korszerűsítése.

A harmadik helyre Varga Károly futott be. A szintén tiszakécskei vállalkozó 2015-ben kiszállt az addig Szíjj Lászlóval közös Duna Aszfaltból, Szíjj pedig az addig szintén közös Hódút Kft.-ből és Magyar Vakond Kft.-ből.

Az Átlásztszó Blog összesítése szerint jól szerepelt Peresztegi Imre tulajdonában lévő zaaegerszegi építőcég a ZÁÉV és a Paár Attila tulajdonában WHB is.