Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Simicskáék hétfőn ülnek tárgyalóasztalhoz Ungár Péterrel

Jövő héten több olyan befektetővel is tárgyal Simicska Lajos, aki érdeklődik a médiaportfóliója iránt – tudta meg a Zoom.hu a nagyvállalkozó környezetéből. Információink szerint

Simicskáék elsőként Ungár Péterrel ülnek tárgyalóasztalhoz, akivel leghamarabb hétfőn találkozhatnak.

A zöldpárt elnökségi tagja – aki a milliárdos Fidesz-közeli vállalkozó Schmidt Mária fia – kedd délután erősítette meg, hogy ajánlatot tett a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz megvételére és fenntartására. Facebook-bejegyzésében arról is írt, hogy „az a vagyon, amit örököltem, felelősséget jelent, hogy úgy használjam, hogy abból a nemzet egésze hasznosul.”

Azt is közölte, hogy csak a tárgyalások lezárása után fog nyilatkozni az ügyben.

Ennek ellenére természetesen újra

kerestük Ungár Pétert, hogy megerősíti vagy cáfolja a hétfői tárgyalásról szóló információnkat,

de cikkünk megjelenéséig nem reagált.

Kedden vált ismertté, hogy a finanszírozási problémák miatt, a tulajdonosok döntése alapján megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu, valamint elhallgat a Lánchíd rádió is. A Heti Válasz pedig új befektetőt keres. Simicska Lajos egyetlen cégét tartja életben, de a Hír TV működését is racionalizálni kell a fennmaradás érdekében.

György Zsombor, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese a Zoom.hu-nak adott interjúban beszélt Ungár lehetséges szerepéről is:

György Zsombor: Nem adjuk fel, hátha megtörténik a csoda

Ungár Péter veszi meg a céget? A nagy kérdés most az, hogy ténylegesen eladóvá válik-e a kiadó. Erről azonban nem tudok hivatalosan nyilatkozni, nem is az én asztalom. Azt tudom megerősíteni, hogy van érdeklődés.

Azóta kiderült, hogy nem az LMP-s politikus-vállalkozó az egyetlen, aki érdeklődik Simicska Lajos médiacégei iránt. Szerdán írtuk meg, hogy Milkovics Pál Csehországban élő vállalkozó e-mailben kereste fel a Magyar Nemzet vezetőségét azzal, hogy megvásárolná a napilapot, a Lánchíd Rádiót és a Heti Választ.

Információink szerint a levelet továbbították a tulajdonosi körnek, amely azonban úgy döntött, bár a vételi szándék komolynak tűnik, egy offshore hátterű vállalkozónak nem adják tovább a cégeket.

Simicskáék attól is tartottak, hogy médiacégeit kormányközeli kezekbe játszanák át.

Milkovics cikkünk megjelenése után egy FB-posztban úgy reagált, hogy soha nem kötődött egyetlen politikai párthoz, és offshore-cége sincs. A Zoom.hu-nak telefonon hozzátette, egy eladónak szíve joga úgy dönteni, nem adja el a tulajdonát.

Arról, hogy mekkora veszteség érte a magyar sajtót a 80 éves múltú lap megszűnésével, itt olvashat, a napilap utolsó nyomtatott száma pedig ebben a formában jelent meg szerdán:

Így búcsúzott a Magyar Nemzet

Hatalmas 80-as számmal, fekete kerettel és vezércikkel a címlapon jelent meg a Magyar Nemzet egyelőre utolsó száma. Mint ismert, a lapot eddig működtető Simicska Lajos alig két nappal a választások után jelezte, nem finanszírozza tovább a napilap mellett a Heti Választ és a Lánchíd Rádiót sem.