Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mészáros Lőrinc földije viszi a budapesti tömegközlekedők pénzét

Mészáros Lőrinc földije viszi a budapesti tömegközlekedők pénzét

Évi 20,1 milliárd forint feldolgozására kapott megbízást a MPT Security Zrt. a BKK leányától, a közlekedési vállalat ügyfélszolgálatait üzemeltető BKÜ Zrt-től (Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok) – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

Az MPT 60 millió forintos (plusz 40 százalék) keretösszegért vállalta el a megbízást, pont a kikiáltási árért. A cégnek a következő feladatokat kell majd ellátnia:

  • Értékesítési és begyűjtési pontokból készpénzbevételek begyűjtése naponta történő gyakorisággal
  • A begyűjtött készpénz banki feldolgozása, kijelölt bank értéktárába történő szállítása
  • Beszállított érmék (aprópénz) feldolgozása és kiszállítása a BKÜ Zrt. által meghatározott mennyiségben és időben az értékesítési és begyűjtési pontokba.
  • Becsült éves mennyiség: papírpénz feldolgozása 19 800 000 000 feldolgozandó Ft/év, érme feldolgozása 317 000 000 feldolgozandó Ft/év. Ez összesen 20,1 milliárd forint.
  • A cégnek a pénzen túl mindenféle más dolgot is (például díjtermékek, ajándéktárgyak, nyomtatványok, kellékek) kell majd szállítania az ügyfélszolgálatokra és azokról el.

Az MPT Security felerészben a Magyar Posta, felerészben az FHB Jelzálogbank/Takarékbank tulajdona. Az FHB/Takarékbank Spéder Zoltán Fidesz-közeli nagyvállalkozó érdekeltsége volt, amikor megszerezte az MPT felét, azóta Spéder kezéből nemcsak a takarékintegrációt, de minden mást is kicsavart a Fidesz. “Így a most következő évek nyeresége már a takarékintegráció új irányítóinál, így a Mészáros Lőrinccel jó kapcsolatban lévő Vida Józsefnél és körénél csapódhat le” – írta a céget bemutató cikkében a G7. Vida József jelenleg vezérigazgatója a Takarékbanknak és az FHB Jelzálogbanknak is.

Vidával a HVG készített interjút még 2017 májusában, ebben többek közt ezt mondta Mészáros Lőrincről: “Nem vagyok Mészáros Lőrinc strómanja – a stróman szónak van pozitív jelentése is –, bár a szűkebb hazánk ugyanaz, a földije vagyok. Dédszüleimet Göbölpuszta és Gyúró között temették el. Erdészek voltak, erdészházban laktak, amely most Mészáros Lőrincé, körbekerítette, én sem mehetek csak úgy oda a sírjaikhoz.”