Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Vaterán árulja cuccait az Együtt, közben gyűjtöttek már 24 milliót

Vaterán árulja cuccait az Együtt, közben gyűjtöttek már 24 milliót

Licitálni lehet Berkecz Balázs szelfibotjára és egy egyedileg festett acélhordóra is.

Nem vicc, tényleg fent vannak a Vaterán az Együtt ikonikus cuccai, amelyekre bárki licitálhat. A leírás szerint az aukción egy Juhász Péter és az Együtt vezetőinek aláírásával ellátott plakátra, egy Orbán Viktor elleni tüntetésen és egyéb politikai akciók során használt egyedileg festett acélhordóra és Berkecz Balázs élőzésekhez használt szelfibotjára lehet licitálni.

Berkecz Balázs, az Együtt pécsi politikusa megerősítette a Zoom.hu-nak, hogy valóban ők indították az online árverést.

A miértre is gyorsan választ adnak a vaterás oldalon: 194 milliót kell összegyűjtenie az Együtt elnökségének, ugyanis ennyi kampánytámogatást kell visszafizetnie a pártnak. Az MSZP-nek is odaszúrnak egyet, mert mint írják, az ő „emelési javaslatukra fogadta el a Fidesz, hogy akik nem érik el az 1 százalékot, a személyes vagyonukkal feleljenek érte. Így most 5 ember lakása, egzisztenciája, családja van veszélyben.”

A párt azt kéri, hogy vegyék meg ezeket a relikviákat és támogassák az Együtt vezetőit, „hogy folytathassák azt a bátor politikát, amit eddig is vittek.”

Nem csak így próbálnak pénzhez jutni. Saját bankszámláikra is várja az adományokat az Együtt öt vezetője. Mint korábban már írtuk, az Együtt listás eredménye nem érte el az egy százalékot – a várakozásokat jóval alulmúlva csak 0,64 százalékot szereztek – a törvény szerint a pénzt vissza kell adniuk az államnak, hiába költötték el már a kampányra. (Sőt: az Együtt még 25 milliós bankhitelt is felvett tavaly szeptemberben a kampányra, hamarosan ezt is vissza kell fizetniük.)

Juhász Péter közben Facebook-videójában arról számolt be, hogy adományokból már összejött 24 millió forint, jellemzően 1-2 ezrestől a 10-20 ezres tételekig kaptak pénzt. Azt is mondta, hogy az egyéni képviselőjelöltek fejenként egymilliós kampánypénzét szerintük nem kell visszafizetni, csak a lista után sávosan járó kampánytámogatást, ami 150 millió körüli összeg:

Juhász Péter hétfőn a Zoom.hu-nak arról beszélt, hogy

“mivel az összvagyonunk nincs ennyi, nemcsak a házunkat, lakásunkat veszítjük el, hanem a maradékot adók módjára behajthatják rajtunk, így a fizetésünkből vonogatják még 20-30 évig.”