Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Simicska attól tart, kormánykézbe kerül a médiaportfoliója – Nem Milkovicsnak

Simicska attól tart, kormánykézbe kerül a médiaportfoliója – Nem Milkovicsnak

Információink szerint e-mailban jelentkezett be a nagyvállalkozó napilapjára, rádiójára és hetilapjára a Csehországban élő magyar vállalkozó. Az ajánlatot azért sem fogadják el, mert fennáll az esélye: Milkovics a kormánynak játszaná át a cégeket.

A Magyar Nemzet belső ügyeit jól ismerő forrásunk szerint e-mailben kereste fel a Magyar Nemzet vezetőségét Milkovics Pál azzal, hogy megvásárolná a napilapot, a Lánchíd Rádiót és a Heti Választ. Úgy tudjuk, a levelet továbbították a tulajdonosi körnek, amely azonban úgy döntött, bár a vételi szándék komolynak tűnik, egy offshore hátterű vállalkozónak nem adják tovább a cégeket, ráadásul jó esély lenne arra, hogy Milkovics a kormányzat kezébe játszaná át azokat.

A szerkesztőség épülete. Fotó: Veres Viktor

Korábban „sem megerősíteni, sem cáfolni” nem kívánta a Kreatív kérdésére Milkovics Pál Csehországban aktív magyar médiavállalkozó, hogy érdeklődne a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz iránt. A reklámipari médiaszaklap úgy tudta, hogy a nálunk kevésbé ismert Milkovics vételi szándékát jelezte Simicska Lajos felé.

A vállalkozó egyébként éppen a Kreatív magazin márciusi, péntekig még kapható számának címlaparca. Csehországban az állatos Mnau TV-vel és a főzős Mnam TV-vel lett sikeres médiavállalkozó. Hazai médiakarrierje során a hőskori TV2-s Aktív riportere, majd másfél évig az RTL Klub Reggeli című műsorának főszerkesztője volt. Huszonnégy évesen a régióba dolgozó műsorgyártó céget alapított, majd Finnországban indított tévét Nordic Food Channel néven, és 2014-ben lépett a cseh piacra – írja a Kreatív. Milkovics a cseh tévék testvéreit Vau és Nyamm TV néven Magyarországon is el szeretné indítani.

Forrás: Kreatív

A vállalkozó egyébként befektetései során rendszeresen száll be csődeljárás alatt álló cégekbe, hogy megpróbálja nyereségessé tenni és átszervezni őket. A jelen állás szerint utoljára szerdán megjelent Magyar Nemzetre a bezárás keddi bejelentése után nem sokkal bejelentkezett Ungár Péter, politikus-milliárdos.