Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Michelisz Norbert csapata is indul a WTCR hungaroringi futamán

Michelisz Norbert csapata is indul a WTCR hungaroringi futamán

Szabad kártyával lesznek ott a világkupa magyarországi fordulóján.

Michelisz Norbi csapata a M1RA Racing rajthoz áll a túraautó világkupa (WTCR) következő, hungaroringi futamán – jelentette be a csapat az eddig csak pletykákban terjedő hírt. A lépés azért is örömteli az autósport rajongók körében, mert a csapat tavaly ugyan megnyerte a WTCR elődjét, a TCR International sorozatot, ám nem lépett feljebb az idén alakult, s a múlt héten elindult világkupába. A hírek szerint sokáig dolgoztak rajta, de az ehhez szükséges anyagi háttér végül – a jelentősen megnövekedő költségek miatt – nem állt össze. Így a M1RA idén “üzletszerűen” a TCR Európa-kupában áll rajthoz egy Hyundai i30 N versenygéppel.

A hungaroringi futamra azonban összejött a szabad kártyás részvétel. A WTCR-szezon április elején 25 fős állandó mezőnnyel indult Marokkóban, ám a magyarországi második fordulótól kezdve már két szabad kártyás vendégpilóta is csatlakozhat a bajnoksághoz. A csapat autóját a futamon a szerzon elején szerződtetett, tavaly a Zengő Motorsportnál a WTCC-ben futó Nagy Dániel vezeti majd.

„Igazi mély vízbe ugrással kezdjük a szezont, hiszen a mezőny összetétele bombaerős, ráadásul rajtunk kívül Yvan Muller, Thed Björk, Gabriele Tarquini és Michelisz Norbert vezet majd Hyundait. Tehát közvetlenül három világbajnokkal és a világ legjobbjával mérhetjük össze magunkat.” – mondta Bári Dávid csapatvezető a csapat közleményében. Így a futamon öt magyar lesz a mezőnyben.