Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hősnek nevezte a kanadai miniszterelnök a ritka bőrbetegségben meghalt fiút

Hősnek nevezte a kanadai miniszterelnök a ritka bőrbetegségben meghalt fiút

17 évesen elhunyt Jonathan Pitre, aki a fájdalmas epidermolízis bullózának nevezett genetikai rendellenességben szenvedett.

Jonathan bőre annyira sérülékeny volt, mint egy “pillangó szárnya” – a legkisebb érintés is iszonyatos kínokkal járt neki. Édesanyjának folyamatosan kötöznie kellett a sebeit. A kanadai fiú – állapota ellenére – megpróbált teljes életet élni, kiemelkedő tanuló volt az iskolában, de sporttevékenységekben például nem vehetett részt.

A világ 17 ezer epidermolízis bullózása közül ő volt az egyik legismertebb.

Az elmúlt években 200 ezer dollárt (körülbelül 50 millió forintot) gyűjtött arra,

hogy felhívja a figyelmet a hozzá hasonló fiatalokra. A rendellenesség ugyanis jelenleg gyógyíthatatlan és viszonylag hamar a betegek halálához vezet. Jonathannak is legfeljebb 25 évet jósoltak az orvosok.

A fiútól Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is megható Twitter-üzenetben búcsúzott:

Jonathan Pitre egy hős volt a szó minden értelmében – egy bátor és elszánt harcos, aki kitartóan szembenézett minden kihívással, és sokakat inspirált. A legmélyebb részvétem édesanyjának, Tinának, barátainak és a családjának.

Jonathan múlt hét szerdán halt meg, miután felment a láza egy fertőzés miatt és a vérnyomása is lezuhant. Korábban is történt vele ilyen, de az orvosok most nem tudták stabilizálni az állapotát, egymás után adták fel a szolgálatot a belső szervei.

Édesanyja azt mondta, egyelőre nem tudja elképzelni Jonathan nélkül az életét, de végre nem szenved, és ez volt az, amit mindketten akartak.

(LAD Bible)