Ungár Péter veheti meg a Magyar Nemzetet

Ungár Péter veheti meg a Magyar Nemzetet

Váratlanul bejelentették a Simicska-birodalomba tartozó lap nyomtatott és online kiadásának megszűnését, valamint a rádióét is.

„A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása” – írta április 10-én kedden közleményben a Lánchíd rádió.

Ugyanilyen érvvel szinte teljesen megegyező szövegezéssel küldött közleményt a Magyar Nemzet is. „A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu. A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg” – írta a kiadó.

Mindkét médiatermék Simicska Lajos tulajdona volt, amint rendelkezünk bővebb információkkal, frissítjük a cikket. A Hír Tv további pontos sorsáról egyelőre nincsenek információk. A 444 úgy tudja, hogy a Hír Tv-nél racionalizálják a működést, ami azt jelenti, hogy több embert elküldenek, és kisebb stábbal működnek majd a jövőben. Szintén a 444 írja szerkesztőségi pletykákra hivatkozva, hogy a Magyar Nemzetnél még reménykednek abban, hogy sikerül befektetőt találni, a legtöbben Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját emlegetik, akinek egyébként már van médiaérdekeltsége, ő az egyik tulajdonos a kormánypropagandává degradált Figyelőben. Az LMP politikusa egy öröködösédből tett szert többmilliárdos vagyonra.

Sikerült elérnünk Ungár Pétert, aki nem cáfolta a sajtóértesüléseket. Úgy tudjuk, hogy nem csak a Heti Válasz megvásárlásában gondolkodik, de az egész Magyar Nemzet lapkiadót megveheti.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

A Zoom.hu-nak egy nevét nem vállaló nemzetes újságíró azt mondta, hogy a vezetőségtől azt a tájékoztatást kapták, hogy lett volna vevő a cégcsoportra, aki azt ígérte, hogy rádiófrekvenciát is tudna szerezni, de neki nem akarta eladni a tulajdonos a céget. Minden valószínűség szerint Andy Vajnára gondolhattak. Ígéretet kaptak arra, hogy a fizetését mindenki rendben megkapja.

A Zoom.hu információi szerint a Hír Tv-nél azt jelentették be, hogy 10-15 százalékos leépítésre lehet számítani.