Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ungár ajánlatot tett a Magyar Nemzetre, a Heti Válaszra és a Lánchíd Rádióra

Ungár ajánlatot tett a Magyar Nemzetre, a Heti Válaszra és a Lánchíd Rádióra

Konkrét összeg említése nélkül megerősítette Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, hogy nem sokkal a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió bezárásnak bejelentése után ajánlatot tett a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió megvételére és fönntartására. A nap folyamán Ungár a Zoom.hu-nak még csak annyit mondott, nem cáfolja, hogy tárgyal a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó médiaportfólió átvételéről, de akkor konkrét ajánlattételről még nem beszélt.

Ungár Péter Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Ungár friss Facebook-bejegyzésében azt is írta, “Magyarország nemzeti érdeke az, hogy a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió kormánykritikus, hazafias és színvonalas orgánumok maradjanak, hogy megmaradjanak, és ezzel szolgálják a nemzeti közösségünket. A vagyon, amit örököltem felelősséget jelent, hogy úgy használjam, hogy abból a nemzet egésze hasznosul.”

Mint arról a Zoom.hu is írt, Ungár lépése téma volt az LMP sajtótájékoztatóján is, amelyen Szél Bernadett, a párt társelnöke ott azt mondta, felhívta Ungár Pétert és beszélt vele a helyzetről, úgy tudja, egyetlen célja van az ajánlatnak, hogy a propaganda kezére ne kerüljenek ezek a médiumok.

György Zsombor, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese a Zoom.hu-nak adott interjúban is beszélt Ungár lehetséges szerepéről. Azt mondta,

itt 150 ember és a családjaik életéről van szó, ez az első pont (…) ez egy 80 éves újság, aminek tovább kell élnie.

“Minden, ami ezután következik, az a lehetséges jövő. Ha majd ott tartunk, hogy mindenkinek van egy szerződése és X számú munkatárs folytatja a munkát, akkor leülhetünk erről beszélgetni, de addig nincs értelme” – tette hozzá György Zsombor. Itt olvashatja a teljes interjút:

György Zsombor: Nem adjuk fel, hátha megtörténik a csoda

György Zsombor: Nem adjuk fel, hátha megtörténik a csoda Ungár Péter veszi meg a céget? A nagy kérdés most az, hogy ténylegesen eladóvá válik-e a kiadó. Erről azonban nem tudok hivatalosan nyilatkozni, nem is az én asztalom. Azt tudom megerősíteni, hogy van érdeklődés.

A Magyar Nemzet eladósorba kerüléséhez vezető folyamatról, és a háttérben zajló eseményekről, mozgatórugókról Simicska Lajos egyik bizalmasa révén tudunk többet, erről itt írt a Zoom.hu:

„Simicska Lajos valószínűleg sokkolni akarta a piacot”

„Simicska Lajos valószínűleg sokkolni akarta a piacot” Sejtették, hogy lesz valami a Nemzettel, de a gyors döntés mindenkit meglepett. Kivéve a bizalmast, aki amondó, Simicska nem szokott tökölődni: lép vagy nem lép. Háttér. „Arra számítottam, hogy Lajos kiviszi a piacra a Nemzetet és befektetőt keres majd rá.

Arról, hogy mekkora veszteség érte a magyar sajtót a 80 éves múltú lap megszűnésével, de legalábbis bizonytalanná válásával, itt írtunk, arról pedig, hogy pedig, hogy mennyibe kerül egy ilyen lap fenntartása, itt olvashat.

Borítókép: A Magyar Nemzet szerkesztőségében / Fotó: Veres Viktor