Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ungár Péter veheti meg a Magyar Nemzetet

Ungár Péter veheti meg a Magyar Nemzetet

„A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása” – írta április 10-én kedden közleményben a Lánchíd rádió.

Ugyanilyen érvvel szinte teljesen megegyező szövegezéssel küldött közleményt a Magyar Nemzet is. „A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu. A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg” – írta a kiadó.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Mindkét médiatermék Simicska Lajos tulajdona volt, amint rendelkezünk bővebb információkkal, frissítjük a cikket. A Hír Tv további pontos sorsáról egyelőre nincsenek információk. A 444 úgy tudja, hogy a Hír Tv-nél racionalizálják a működést, ami azt jelenti, hogy több embert elküldenek, és kisebb stábbal működnek majd a jövőben. Szintén a 444 írja szerkesztőségi pletykákra hivatkozva, hogy a Magyar Nemzetnél még reménykednek abban, hogy sikerül befektetőt találni, a legtöbben Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját emlegetik, akinek egyébként már van médiaérdekeltsége, ő az egyik tulajdonos a kormánypropagandává degradált Figyelőben. Az LMP politikusa egy örökösödésből tett szert többmilliárdos vagyonra.

Így jelentették be a Magyar Nemzet megszűnését

Így jelentették be a Magyar Nemzet megszűnését Az újságírók egy folyosón várakozva értesültek a lapá bezárásáról. Video of the announcement of #closure of 80 years old #Hungarian newspaper #MagyarNemzet and radio station #LánchídRádió. pic.twitter.com/3OWsoFDWr2 – Bence Földi (@BenFoldi) April 10, 2018 A Magyar Nemzet és a Lánchíd rádió váratlanul bejelentett megszűnéséről bővebben erre talál információkat.

Sikerült elérnünk Ungár Pétert, aki nem cáfolta a sajtóértesüléseket. Úgy tudjuk, hogy nem csak a Heti Válasz megvásárlásában gondolkodik, de az egész Magyar Nemzet lapkiadót megveheti.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

A szerkesztőségből kiszivárgó információk szerint a lap főszerkesztő-helyettese, György Zsombor azt jelentette be, hogy Ungár meg akarja venni a lapot, aki a főszerkesztő-helyettesen keresztül kért türelmet.

A szerkesztőségből származó információink szerint a vezetőség folyamatosan egyeztet Ungárral, arra várnak, hogy Simicska Lajos eladja a teljes cégcsoportot. Közben újra téma lett, ami eddig is aggodalomra adott okot: a nyomdák Mészáros Lőrinc és Andy Vajna tulajdonosi köreihez kapcsolódnak, ezért attól tartanak, hogy ha meg is maradna az újság, nem biztos, hogy ki is tudnák nyomtatni, bár ebből eddig nem volt probléma.

„Simicska Lajos valószínűleg sokkolni akarta a piacot”

„Simicska Lajos valószínűleg sokkolni akarta a piacot” Sejtették, hogy lesz valami a Nemzettel, de a gyors döntés mindenkit meglepett. Kivéve a bizalmast, aki amondó, Simicska nem szokott tökölődni: lép vagy nem lép. Háttér. „Arra számítottam, hogy Lajos kiviszi a piacra a Nemzetet és befektetőt keres majd rá.

Széle Bernadett és Hadházy Ákos sajtótájékoztatóján is téma volt Ungár érdeklődése a lap iránt. Szél ott azt mondta, felhívta Ungár Pétert és beszélt vele erről a helyzetről, úgy tudja, egyetlen célja van az ajánlatnak, hogy a propaganda kezére ne kerüljenek ezek a médiumok.

A Zoom.hu-nak egy nevét nem vállaló nemzetes újságíró azt mondta, hogy a vezetőségtől azt a tájékoztatást kapták, hogy korábban is lett volna vevő a cégcsoportra, aki azt ígérte, hogy rádiófrekvenciát is tudna szerezni, de neki nem akarta eladni a tulajdonos a céget. Minden valószínűség szerint Andy Vajnára gondolhattak. Ígéretet kaptak arra, hogy a fizetését mindenki rendben megkapja. Ez meg is történt, információink szerint a bejelentés után nem sokkal mindenki megkapta a fizetését.

A Zoom.hu információi szerint a Hír Tv-nél azt jelentették be, hogy 10-15 százalékos leépítésre lehet számítani. Ezzel együtt átrajzolják a műsorstruktúrát. „Ha valaki nem tegnap szállt le a Földre, azt nem érhette váratlanul ez a döntés, különösen ilyen választási eredmény után” – mondta névtelenül egy Hír Tv-s forrásunk.

Milliárdokat vitt el a Magyar Nemzet – a kormánynak mégis érdekében állhat megmaradása

Évente milliárd forintot közelítő veszteséggel működött az utolsó években a Nemzet Kft., miután teljes mértékben eltűntek az állami hirdetések. Egy új tulajdonos is csak abban az esetben működtetheti tovább a lapot, ha kiegyezik a kormányzattal – mint ahogy történt a másik ellenzéki lap a Népszava esetében.

A Heti Válasz főszerkesztő-lapigazgatója, Borókai Gábor a lapunknak annyit mondott egyelőre, a hír igaz, keresem a befektetőt.

Nyáry Krisztián: Isten nyugosztalja a Magyar Nemzetet!

Nyáry Krisztián: Isten nyugosztalja a Magyar Nemzetet! “80 éve alatt voltak dicsőséges és szégyenteljes korszakai, sokszor volt megalkuvó, néha azonban példásan bátor” – méltatta a 80 év után megszűnő Magyar Nemzetet Facebook-posztjában Nyáry Krisztián. Az író, irodalomtörténész és könyvkiadó azzal zárta posztját: “Holnap megszűnik Magyarország második legrégibb napilapja.

Kollégáink közben odaértek a Magyar Nemzet szerkesztőségéhez, de az épületbe nem lehet bemenni, azt a tájékoztatást kapták, hogy majd hivatalos sajtóközleményből lehet értesülni a fejleményekről. A meglehetősen zaklatott állapotban lévő újságírók dolgoznak az utolsó lapszámon, sajtótájékoztatót nem tartanak. Közben öröm az ürömben alapon a kollégák a cégtáblák előtt fotózkodnak.