Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Soros-alapítvány: Nem lepett meg minket, hogy előveszik a Stop, Soros-törvényt!

Soros-alapítvány: Nem lepett meg minket, hogy előveszik a Stop, Soros-törvényt!

„Számoltunk azzal, hogy ha nagy arányú győzelmet aratnak a kormánypártok, akkor az elsők között veszik elő az úgynevezett Stop, Soros-törvénycsomagot” – közölte a Zoom.hu-val az Open Society Foundations magyarországi kommunikációs vezetője. Csontos Csaba szerint már csak azért sem kelthetett meglepetést, hogy a Fidesz az első bejelentések között említi majd a civil szervezetek működését is korlátozó pakkot, mert „gyakorlatilag erre – Soros Györgyre és a bevándorlásra – építette a kampányát”.

Csontos Csaba. Fotó: Halász Nóra

Kérdésünkre, hogy terveznek-e bármilyen ellenlépést, Csontos azt mondta: „Erről nem beszélhetek.” Ugyanakkor utalt arra, hogy kalkuláltak azzal: a kormány – folytatás esetén – előveszi a törvényt.

A törvényjavaslat ellen korábban számos (civil) szervezet és személy tiltakozott. Karsai Dániel nemzetközi jogász lapunknak úgy fogalmazott, a nemzetközi joggal ellentétes, értelmezhetetlen, zagyva, uszító csomagról van szó.

Orbán Viktor újraválasztott miniszterelnök nemrégiben 2000 számon tartott ellenségről szólt, március 15-i beszédében pedig erkölcsi, jogi és politikai elégtételről, továbbá arról beszélt: „És most hazaküldjük Gyuri bácsit a hálózatával egyetemben, arra kérjük, menj vissza Amerikába, és boldogítsd inkább az amerikaiakat.”