Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Vona Gábor benyújtja a lemondását

Vona Gábor benyújtja a lemondását

„Még nem tudjuk egészében értékelni az eredményeket, nincsenek végleges adatok. Ennek ellenére látszik a végkimenetel. Köszönjük a részvételt, örülünk, hogy ennyien elmentek szavazni. Sokan támogattak bennünket, nekik külön köszönjük” – mondta Vona Gábor éjszakai sajtótájékoztatóján a Jobbik médiacentrumában, körülbelül 75 százalékos feldolgozottságnál.

Fotó: Cserni Csaba

A legtöbb szavazatot ellenzéki párt elnöke szerint ők tisztességesen, pozitívan kampányoltak, nekik volt a legjobb programjuk az országban.

Mint mondta, nem széthúzni és megosztani akarták az embereket.

Ugyanakkor egyértelmű, hogy a Fidesz megint nyert. Szerinte könnyen kiolvasható a számokból, hogy továbbra is a Fidesz irányítja majd Magyarországot. Ezt Vona tudomásoul veszi.

Tartja a szavát: hétfőn benyújtja a lemondását, mivel nem ők nyerték a választásokat.

Hozzátette, ezentúl is támoagtják a magyar emberek érdekeit az Országgyűlésben. Mint mondta, ők maradtak a legerősebb ellenzéki párt az országban, több százezer szavazattal kaptak többet, mint négy évvel ezelőtt. Továbbra is céljaik között szerepel a kivándorlás megállítása. A Jobbik programját képezi ugyanúgy a korrupció megakadályozása is.

Fotó: Cserni Csaba

Kérdésre válaszolva elmondta, nem tartja sikeresnek a választást, nem tudták elérni, amit célként kitűztek, éppen ezért is mondott le. Szerinte nem a koordináció hiányán múlt a választás, hanem egészen más tényezőkön. Ezt hétfőn értékelik majd a pártban. Elmondta azt is, hogy nem terveznek változást a választások után, a Jobbik továbbra is a néppártosodás útján halad. Nem gratulált Orbán Viktornak, mert ez nem volt sportszerű választás. Szerinte a visszalépésük az egyéni körzetekben nem lett volna sem erkölcsös sem taktikus, inkább ártott volna, ha meghozzák ezt a döntést.

„Az emberek bölcsességét mindig tiszteletben tartottam. Nem üzennék azoknak, akik átszavaztak, mindenki a saját erkölcse és belátása szerint döntött. Hangsúlyozom, hogy nem a koordináció hiánya miatt nyert megint a Fidesz”

– jelentette ki ismét Vona Gábor. Hozzátette, nemcsak a Fidesz, hanem a Jobbik is erősödött, kemény négy év vár rájuk a parlamentben.

 

 

Választás 2018: Most már biztos, megvan a kétharmad - Élő!