Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Policy Agenda: Totális Fidesz-siker és ellenzéki impotencia – új ellenzéki erő kell

Policy Agenda: Totális Fidesz-siker és ellenzéki impotencia – új ellenzéki erő kell

Krausz Péter, a Policy Agenda vezető elemzője így értékelte a választás (eddig ismert) eredményét:

„A Fidesz kiugróan magas részvétel mellett is teljes győzelmet aratott, egyúttal pontos képet kaptunk az ellenzék totális impotenciájáról. A kistelepülések és a vidék Magyarországa abszolúte a Fideszre szavazott: a leegyszerűsítő, az emberek legbensőbb félelmeire építő, több százmilliárdos propaganda megtette hatását.

Az emberek jelentős része elhitte azt, hogy a Fidesz meg tudja őket védeni a Magyarországra valós veszélyt nem jelentő bevándorlóktól.

Ez az egy üzenet maximálisan uralni tudta a kampányt, egyben tökéletesen elég akár kétharmados győzelem megszerzéséhez is.”

Krausz elmondta azt is: „Fontos leszögezni, hogy az ellenzéki pártok mind a NER részei, termékei, azaz valójában nem alkalmasak arra, hogy kormányváltást idézzenek elő. Teljesen hiteltelenek, ezért csak egy új kezdeményezés lehet az, amely elnyerheti a kormányváltást akarók bizalmát. Természetesnek gondolnám, hogy az összes,

ezért az eredményért felelős ellenzéki pártvezető minél hamarabb váljon meg a tisztségétől, ezzel is elősegítve a megújulás lehetőségét.”