Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Távozik Mészáros egyik bizalmi embere a Konzum felügyelőbizottságából

Távozik Mészáros egyik bizalmi embere a Konzum felügyelőbizottságából

Antal Kadosa Adorján eddig igazi poszthalmozó volt, most megválik egytől.

Lemond Felügyelőbizottsági (Fb) tisztségéről a Konzum Nyrt.-ben Antal Kadosa Adorján, Mészáros Lőrinc egyik bizalmi embere. Mindez a társaság Budapesti Értéktőzsde oldalán fellelhető közgyűlési meghívójából derül ki. Ebben az is olvasható, hogy eredetileg a 2017. április 26.-tól 2019. április 30.-ig szóló időszakra választottak meg a grémium tagjának , de most idő előtt távozik. A közgyűlési meghívó vonatkozó pontja egyébként egészen pontosan az új tag megválasztásáról szól, amely szerint, ha ez megtörténik, akkor a Fb ismét az az alapszabálynak megfelelően 3 taggal folytatja működését.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hogy a 42 éves funkcionáriust pályájában ez mekkora törés, ha egyáltalán az, azt nehéz lenne megmondani. Az kétségtelen, hogy az utóbbi években igencsak gyorsan emelkedett csillaga, s nagyon hamar magasra jutott Mészáros-körökben. Ennek köszönhetően jobbára csak egyre újabb pozícióiról lehetett olvasni. Talán azért, mert fideszes körökben komoly közbeszerzési szakemberként tartották számon. Az Index korábban úgy írt róla, mint igazi poszthalmozó, hiszen ott volt a TV2, a Konzum, vagy az FHB érdemi testületeiben is.