Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sztárokat ver és elképesztően szexis az új magyar teniszcsillag

Sztárokat ver és elképesztően szexis az új magyar teniszcsillag

A sportot és azon belül a teniszt nem napi szinten követők az elmúlt napokban új névvel ismerkedhettek meg miután Stollár Fanny az egyesült államokbeli Charlestonban zajló 735 ezer dollár (186 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán négy meccset megnyerve bejutott a legjobb 16 közé.

Először a selejtezőben aratott bravúros győzelmeket, majd a főtáblán is két fordulót ment. Ráadásul a második körben azt a nála csaknem 200 hellyel előrébb rangsorolt, a brit színekben versenyző, magyar származású Johanna Kontát verte meg két sima szettben, akit tavaly még a világranglisa 4. helyén jegyeztek, és jelenleg is az előkelő 22. poziciót foglalja el.

2018 Charleston Highlights: Teenage qualifier Fanny Stollar stops Johanna Konta

null

A 219. helyen álló Stollár (aki a Zoom.hu számításai szerint a jövő héttől akár a 150. hely környékére ugorhat a világranglistán) a legjobb nyolc közé jutásért játszott meccsen már nem bírt a szintén top-játékos (jelenleg 27.) holland Kiki Bertensszel, aki ellen már a combján és bokáján is kötéssel játszott. Teljesítménye így is elismerésre méltó, hasonló összdíjazású WTA-tornán Babos Tímea,

a legjobb magyar teniszező is ritkán ér el ilyen egyéni eredményt.

Stollár neve azonban tényleg csak azoknak hat viszonylag ismeretlenként, akik nem követik rendszeresen a magyar tenisz eredményeit. Az 1998-as születésű sportoló édesanyja szintén versenyzett, de Fanny csak 10 évesen döntött végleg úgy, hogy a kézilabda és a tenisz közül az utóbbit választja.

A család életét ezútán végképp a tenisz határozta meg, 11 éves korától külföldön is edzett és versenyzett. Többek között a világhírű Nick Bollettieri akadémiáján készült, és az eredményeket látva a Nike is felfigyelt a magyar tinire, akivel szponzorációs szerződést kötött.

Forrás: Instagram/Stollár Fanny

Stollár 2012-ben sporttörténelmet írt, miután 13 évesen megnyerte a felnőtt magyar bajnokságot és ezzel

minden idők legfiatalabb egyéni magyar teniszbajnoka lett.

2014-ben egyéniben megnyerte az U16-os Európa-bajnokságot, párosban pedig azzal a Gálfi Dalmával győzött, akivel egy évvel később

Wimbledonban is diadalmaskodtak a juniorok között.

Ez volt az első alkalom a sportág történetében, amikor egy tisztán magyar összetételű páros szerezte meg a trófeát. (2005-ben Szávay Ágnes, 2010-ben Babos Tímea nyert ugyanitt, de mindketten külföldi partnerrel értéke el a sikert.)

A pályán elért sikereket azonban egy kisebb incidens árnyékolta be, amikor 2015. augusztusban több versenyzővel együtt “pályán kívüli fegyelmezetlenség” miatt kizárták az Európa-bajnokságra nevezett keretből. Az erről szóló közleményt nemcsak Gálfi apja, hanem edzője, Temesvári Andrea is sérelmezte. Az ügy végül szerencsére nem törte kerékbe a magyar teniszező pályafutását.

Fotó: Ben Hoskins/Getty Images for LTA

Első WTA-versenyén 2016-ban indult, ahol a selejtező első meccsét megnyerte a TOP100-as szlovén Polona Hercog ellen, de a főtáblára végül nem jutott fel. Egy évvel később viszont már összejött az első főtáblás győzelem is, miután a budapesti WTA-verseny szabadkártyásaként legyőzte a világranglista 69. helyén álló montenegrói Danka Kovinićet.

Az eddigi legnagyobb sikerét pedig tavaly áprilisban éppen a charlestoni tornán aratta, ahol már “saját erőből”, a selejzezőből indulva került a főtáblára, ahol a világranglista 282. helyezettjeként a második fordulóban legyőzte az akkor 14. orosz Jelene Vesznyinát.

2018-ban pedig megszerezte élete első WTA-győzelmét,

miután a spanyol Georgina García Pérez oldalán megnyerte a budapesti torna párosversenyét. A Grand Slam versenyeken viszont eddig kevésbé ment a magyar teniszezőnek. 2017-ben ugyan elindult a Roland Garros, Wimbledon és a US Open selejtezőiben is, de egyik GS-torna főtáblájára sem sikerült felverekednie magát.

Névjegy

Életkor: 19 év
Születési hely: Budapest
Magasság: 172cm
Ütőfogás: jobb (kétkezes fonák)
Edzője: Frederico Rodriguez
Összes pénzdíj: 115.419 USD
Győzelem/vereség: 79/58
Legjobb ranglista-helyezés: 201.
Jelenlegi ranglista-helyezés: 219.

Stollár Fanny nem csak a teniszpályán, hanem a magánéletben is feltűnő jelenség. Instagram oldalára számos olyan képet töltött már fel, amely nem csak a sportrajongók figyelmét kelthetik fel.

A képre kattintva galéria nyílik. Forrás: Instagram/Stollár Fanny