Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Stollár Fanny nagy dobása a teniszezők világranglistáján

Stollár Fanny nagy dobása a teniszezők világranglistáján

Ismert, Stollár Fanny az egyesült államokbeli Charlestonban zajló 735 ezer dollár (186 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán négy meccset megnyerve bejutott a legjobb 16 közé.

Először a selejtezőben aratott bravúros győzelmeket, majd a főtáblán is két fordulót ment. Ráadásul a második körben azt a nála csaknem 200 hellyel előrébb rangsorolt, a brit színekben versenyző, magyar származású Johanna Kontát verte meg két sima szettben, akit tavaly még a világranglisa 4. helyén jegyeztek, és jelenleg is az előkelő 22. poziciót foglalja el.

 

2018 Charleston Highlights: Teenage qualifier Fanny Stollar stops Johanna Konta

 

A 219. helyen álló Stollár a legjobb nyolc közé jutásért játszott meccsen már nem bírt a szintén top-játékos (jelenleg 27.) holland Kiki Bertensszel, aki ellen már a combján és bokáján is kötéssel játszott.

A Zoom.hu számításai szerint e heti teljesítményének köszönhetően több tucat helyet ugorhat előre a világranglistán, amelyet hivatalosan jövő hét elején tesznek közzé. A Charlestonban szerzett pontoknak köszönhetően akár a 150. hely környékén is jegyezhetik majd a magyar teniszezőt, akinek eddigi legjobb világranglista helyezése a 201. volt.