Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy egész órával kitolták az átjelentkezési határidőt

Egy egész órával kitolták az átjelentkezési határidőt

A Nemzeti Választási Iroda elnöke 17 órára módosította az átjelentkezési határidőt az online kérelemkezelés fokozott igénybevétele miatt. Azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok, akik a szavazás napján nem a lakóhelyükön, hanem más magyarországi településen kívánnak szavazni, péntek 16 óráig kérhették ezt.

Az átjelentkezési kérelmeket levélben, személyesen a jegyzőnél, vagy online a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu oldalon lehetett megtenni. Az utolsó napon, főleg a határidő lejártát megelőző néhány órában azonban olyan nagy számban próbáltak meg átjelentkezni, hogy a rendszer lelassult.

Pálffy Ilona, az NVI elnöke az online kérelemkezelés fokozott igénybevétele miatt ezért 17 órára módosította az átjelentkezési határidőt – közölte az NVI az MTI-vel.