Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Momentum Magyarországra hívta Orbán egyik legnagyobb európai kritikusát

A Momentum Magyarországra hívta Orbán egyik legnagyobb európai kritikusát

A Momentum meghívására április 7-én Magyarországra látogat a volt belga miniszterelnök, Guy Verhofstadt.

“Orbán Viktor évek óta ellenségeskedni jár Brüsszelbe, nem pedig tárgyalni. Ebben szövetségesre talált a lengyel kormánypárt elnökében, Jarosław Kaczyńskiben. Sokatmondó, hogy Kaczyński az egyetlen külföldi politikus, akit Orbán meghívott a Fidesz kampányzárójára. A Momentum szeretné, ha nemcsak autokrata uralkodók és keleti diktátorok látogatnának hazánkba, hanem európai politikusok is” – írja közleményében a párt.

A Momentum beszélgetni akar Verhofstadttal “a közös jövőnkről a kontinensen, és hogy hogyan építhetnénk egy olyan országot, amely tiszteletben tartja a jogállamiság alapelveit és garantálja, hogy az európai támogatások 2020 után megfelelően hasznosuljanak Magyarországon, és ne a politikai elit javát szolgálják” – mondta el Benedek Márton, a Momentum jelöltje. Verhofstadt április 7-én este érkezik Magyarországra, és a Momentum Városháza Parkban található kampányközpontjában fog beszélgetni Benedek Mártonnal ezekről a kérdésekről.

(MTI)