Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Együtt kampányzáró: Orbán bukni fog, ez nem kérdés

Együtt kampányzáró: Orbán bukni fog, ez nem kérdés

Igazságos, szabad és normális Magyarországot fogunk építeni, együtt fogjuk lebontani a NER-t – mondta Szabó Szabolcs, az Együtt képviselőjelöltje az Együtt kampányzáró rendezvényén a csepeli Munkásotthonban. Szabó szereplése és a helyszín sem véletlen: az Együtt jelöltje Budapest 17-es választókerületében indul a választáson, ahol a Fidesz-KDNP-s Németh Szilárd is.

Mint arról a Zoom.hu is beszámolt, Szabó Szabolcs sikerként könyvelheti el, hogy egyetlen érdemi kihívóként állhat fel vasárnap Németh Szilárddal szemben, miután nemrég az MSZP-Párbeszéd helyi jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó visszalépett a javára – ahogy a Momentumos és az LMP-s jelölt is.

Szabó 2014-ben egyszer már megverte helyben a kormány rezsibiztosát, így szerzett parlamenti mandátumot.

Szabó után Hajdu Nóra, az Együtt elnökségi tagja szólalt fel, és emlékeztetett: többen pedig az Együtt színeiben léptek vissza egyes körzetekben, így Juhász Péter mellett ő maga is. Szerinte ezzel a kormányváltást segítették elő az egyéni körzetekben, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az Együtt országos listájára szavazva ezt a “bátor pártot” bejuttathatják a Parlamentbe.

“Minden porcikámban irtózok attól, amit a Fidesz művel ezzel az országgal”

– vette át a szót az Együtt egy másik, helyben győzelemre esélyes egyéni jelöltje, Vajda Zoltán elnökségi tag. Mint arról a Zoom.hu is írt, az ő javára a DK lépett vissza Budapest 13-as választókerületében, ahol Vajda kormánypárti ellenfele a poszt- és jövedelemhalmozó fideszes Szatmáry Kristóf. Vajda megjegyezte: “senki nem fogja helyettünk elzavarni Orbán Viktort.”

A következő felszólaló Baranyi Kriszta volt a rendezvényen, aki Budapest 9-es választókerületében indul a Fidesz-KDNP-s Kocsis Máté esélyes kihívójaként. Ő a körzethez tartozó IX. kerület Együtt-es önkormányzati képviselőjelöltje, akinek segítségével megbukott Ferencvárosban a botrányos VIP-parkolás. Baranyi azt mondta, “itt már sem Orbán Viktornak, sem semmirekellő vazallusainak nincs helye”, ezért kell “lebontani ezt a velejéig romlott rezsimet.”

Juhász: Orbán bukni fog

Juhász Péter, az Együtt listavezetőjének számítása szerint a párt országosan 76 helyen lépett vissza a kormányváltás érdekében – köztük Budapest 1-es választókerületében ő maga is. A párt országos listájának vezetőjeként Juhász megígérte: “Orbán bukni fog, ez nem kérdés”, az Együtt pedig bejut listáról is a Parlamentbe.

Juhász Péter, az Együtt listavezetője

Juhász Péter a kampányzárón is kérte, sőt könyörgött a többi ellenzéki pártnak a további, a győzelem esélyét növelő visszalépésekért. A párt listavezetője azt is mondta, egészen biztos abban, hogy az Együtt jól szerepel a választáson, és nem csak bejut a Parlamentbe, hanem 6-8, de akár 12 fős frakciót is alakíthat.

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje

Ezt, vagyis az Együtt 2018-2022 közötti parlamenti jelenlétét erősítette meg Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje is, aki arról is beszélt, milyen benyomásai voltak a szerda esti tévévitán, melyen az ellenzéki pártok listavezetői – kivéve Fidesz és Jobbik – vettek részt. A választási fórumról a Zoom.hu is beszámolt, itt írtunk róla bővebben:

A koalíciókötésről is vitáztak az ellenzéki pártok

A koalíciókötésről is vitáztak az ellenzéki pártok Ha a miniszterelnök-jelölti vitát nem is sikerült, a V18 Csoport összehozott egy olyan választási fórumot, ahol miniszterelnök-jelöltek illetve listavezetők vitáznak, még ha Orbán Viktor egyik minőségében sem vállalta a felkérést.