Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Zacher: Kacsa a hír, nem mondtam le

Zacher: Kacsa a hír, nem mondtam le

Felkínálták a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy hogy mondjon le. Ezt ő elfogadta – írta korábban a HVG. A Zoom.hu-nak azonban elmondta,

ő ilyenről nem tud, nem mondott le, továbbra is ő vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát, a hír kacsa.

Zacher Gábor nem mondott le. Fotó: MTI

Szerda délelőttre egyébként interjút kértünk az orvostól, amit a Honvédkórház vezetősége nem engedélyezett. Zacher szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda tiltotta le az interjúkat a választások előtt, nehogy valami rosszat mondjon.

Hozzátette, az engedély nélküli nyilatkozatot a honvédség szankcionálja.

Múlt héten derült ki, hogy egy háziorvos elmondása szerint Zacher Gábor érdemi vizsgálat nélkül elküldte betegét a Honvédkórház sürgősségi ügyeletéről. Az idős nőt másnap komatikus állapotban szállította vissza a mentő, de már nem tudtak rajta segíteni, elhunyt. A háziorvos, Mateisz Erzsébet nyílt levelet is megfogalmazott, melyben no go zónának nevezte a Honvédkórház sürgősségi osztályát.

A kórház a háziorvos kérésre ellenére vizsgálatot nem indított, a minisztérium visszautasította, hogy ne végeztek volna szakszerű ellátást a kórházban.

A közelmúltban több a Honvédkórházban tragédiával végződő esetben is Zacher Gábor volt az ügyeletes. Egy órákig haldokló, de ellátást nem kapó, beteg férfival kapcsolatban azt mondta, a lelkiismeretük tiszta, szakmai hiba nem történt, a kapacitásuk véges.

Többek között erről is kérdeztük volna az orvost, szerda délelőttre egyeztettünk vele időpontot, az interjúba bele is egyezett. Ehhez azonban írásbeli engedélyt kellett kérnünk a Honvédkórház sajtóosztályától. 10 perccel a megbeszélt időpont előtt e-mailt kaptunk arról, nem engedélyezik a beszélgetést. Témaként a magyar egészségügy helyzetét jelöltük meg a sajtóosztálynak küldött keddi levélben. Ugyanebben az e-mailben egy másik témában, videós interjúra is engedélyt kértünk. Az orvos szerda délelőtt az Akváriumban tartott előadást a Smart 2018 nevű konferencián. Itt kérdeztük volna arról, hogy milyen lehetőségek vannak a smart iparágban, és az előadásáról is tettünk volna fel kérdéseket. Ehhez sem jártul hozzá a kórház. Indoklás az elutasításhoz nem érkezett.

„Itt tartunk 2018-ban”

– összegezte telefonon a Zoom.hu-nak Zacher Gábor.

A Honvédelmi Minisztérium közleményben utasította vissza azokat a híreszteléseket, amelyeket Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumával kapcsolatban terjesztenek. Hozzátették, Zacher Gáborral, a Sürgősségi Betegellátó Centrum osztályvezető főorvosával szemben töretlen a tárca és kórház vezetésének bizalma. A kórházi szakmai munkájával elégedettek, és a továbbiakban is vezetőként számítanak rá.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs