Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
18
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Újabb meztelen politikusi karikatúrákat böfögött fel a magyar internet bugyra

Újabb meztelen politikusi karikatúrákat böfögött fel a magyar internet bugyra

Még ma sem ocsúdtunk fel teljesen a tegnapi Kunhalmi Ágnes-kép okozta sokkból, és őszintén, nem tudjuk, hogy képesek leszünk-e rá.

Főleg azért, mert a hazai street artot és plakátművészetet alapjaiban megrengető alkotás után több hasonlót is találtunk ott, ahol az MSZP-s politikus rajzmása is megszületett.

Tegnap még azon lamentáltunk, hogy vajon kinek a szeme és keze lehet a dologban. Azt tippeltük, vagy az MSZP-sek csavartak egy orbitálisat a kampányukon, vagy valamelyik ellenfél próbálta lejáratni Kunhalmit. Bár az megosztotta a szerkesztőséget, hogy egy ilyen kép mennyire lehet alkalmas bárkinek a lejáratására. Vagy egy ilyen:

Azóta kiderült, egyik feltételezésünk sem volt igaz. A kép, ahogyan a fenti is, egy viszonylag ismeretlen magyar online fórumból indult el világhódító útjára. Meglepő vagy sem, az oldalon nem a Kunhalmiról készült kép a legmerészebb, vagyis nem ezek a Kunhalmiról készült képek. A cikkben ábrázoltaknál is súlyosabb rajzokat tartalmazó, erősen korhatáros beszélgetésfolyamot itt lehet elérni. A beszélgetésben a fórum használói csodálkoznak rajta, hogy az ártatlan trollrajzokból nyomtatott szórólapok/plakátok lettek.

A magyarchan.net nevű fórum az internet segglyukának tartott 4chan.org magyarított változata, és az első benyomások alapján tényleg minden tekintetben a nagy múltú, az Anonymous aktivista-/hackercsoportot is elindító, számos brutális trolltámadást és gusztustalan képet kitermelő fórum kicsit savanyú, kicsit béna, kicsit túlságosan bennfentes változatával állunk szemben.

Mivel a 4chan lényege, hogy sosem tudni, ki állít ott igazat, ki posztol egyáltalán, hiszen a fórum javarészt anonim, meddig terjed a vicc és meddig a komolyság, ezért a magyarchan esetében sem lehet megmondani, hogy van-e közük a fórumozóknak a Móricka magazin legközönségesebb napjait idéző pornórajzok nagy elterjedéséhez.

Mindenesetre nem Kunhalmi Ágnes az egyetlen áldozat, feltűnik a rajzokon Karácsony Gergely, Szél Bernadett és Dúró Dóra is.

A valószínűleg ártalmatlan, de gusztustalan tréfálkozásnak induló képgyártásból még akár komoly ügy is lehet. Ma megszólalt ugyanis Kunhalmi Ágnes is. A politikus egy Budán tartott kampányrendezvényen szerepelt Karácsony Gergely és Molnár Gyula társaságában, és egyből szóba is hozta a kínos/hízelgő rajzot.

„Fogadhattak volna méltóságteljesebben is. Nem én vagyok rajta, csak egy rajzolt női alkat,

mindenkinek az ízlésére bízom, hogy az eredeti vagy a rajzolt tetszik-e jobban.

Egyet azért mondhatok: ez csak egy rajz, ha viszont valaki valódi szép női testet szeretne látni, az nézze meg Szabó Tündének, a mostani sportügyi államtitkárnak a korábbi fényképeit.”

Kunhalmi Ágnes a 444-nek elmondta, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.