Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tovább tartanák az előzetesben Czeglédyt

Tovább tartanák az előzetesben Czeglédyt

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását. A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyó eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a kényszerintézkedés meghosszabbítására – közölte Szanka Ferenc szóvivő .

A jelen állás szerint Czeglédy Csaba vezetésével a gyanú szerint bűnszervezet jött létre 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

A baloldali színekben szombathelyi helyi képviselő Czeglédy Csaba országgyűlési képviselő-jelöltként indult a választásokon és így a jogerős nyilvántartásba vételt követően mentelmi jog illette meg, egy napra ki is szabadult.

A Nemzeti Választási Bizottság a legfőbb ügyész indítványára felfüggesztette mentelmi jogát. A főügyészség indítványának megfelelően a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte előzetes letartóztatását még márciusban. (MTI)