Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Leszedték az óvodás videót Orbán Viktor Facebook oldaláról

Leszedték az óvodás videót Orbán Viktor Facebook oldaláról

Napokkal azt követően, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elmarasztalta Orbán Viktort, miután videót tett közzé arról, ahogy óvodásokat látogat meg a kampány kellős közepén, eltávolították a miniszterelnök közösségi oldaláról a jogsértő felvételt – vette észre a Magyar Nemzet.

Mint arról korábban a Zoom.hu is beszámolt, a kormányfő a gyerekek szüleinek engedélye nélkül tette közzé a felvételt. Az ezzel kapcsolatos panaszokat először a helyi választási bizottság elutasította, ám ez ellen fellebbezett többek közt az Együtt és a Momentum is. Mindkét párt arra hivatkozott közleményében: „politikai pedofília” gyerekeket politikai propaganda eszközeként használni.

Az NVB végül a jogsértő felvétel eltávolítása mellett döntött, és arra is kötelezte a miniszterelnököt és a vele kampányoló – korábban köznevelési államtitkárként megbukó – Czunyiné Bertalan Juditot, hogy fejenként 345 ezer forintos bírságot is fizessen.

Korábban az RTL Klub kereste az ügyben a miniszterelnök sajtófőnökét, Havasi Bertalant, aki annyit válaszolt: „ezt jelentéktelen ügynek tartjuk, ezért nem nyitunk róla vitát”.

(Magyar Nemzet)