Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csak a tervezése többe kerül az új atlétikai stadionnak, mint a felcsúti ára volt tokkal-vonóval

Csak a tervezése többe kerül az új atlétikai stadionnak, mint a felcsúti ára volt tokkal-vonóval

A budapesti Napur Architect Építészeti Iroda Kft. nettó 4 milliárd 723 millió forintért készítheti el a Budapest Atlétikai Stadion terveit – írja a Napi.hu. Összehasonlításképp, a felcsúti Pancho Aréna tokkal-vonóval szűk négymilliárd forintba került. Csak e céggel tárgyalak, ugyanis a stadion építészeti tervpályázatát tavaly szeptemberben ez az építésziroda nyerte meg.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) március 29-én elkészítette annak a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés összegzését, amelyet a “Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program keretében megvalósuló Budapesti Atlétikai Stadion teljes körű tervezésére” bonyolítottak le. A KKBK dokumentuma szerint a főváros IX. kerületében, a Kvassay zsilip melletti telken, a Vituki volt telepén építenék fel az atlétikai stadiont, aminek befogadóképessége 15 ezer fő lenne, de a tervek szerint 55 ezer fősre bővíthető.

Az Atlétikai Stadion a 2024-es olimpiára épült volna, és ugyan Budapest visszavonta a pályázatot, a kormány a fejébe vette, hogy a betervezett létesítményeket csakazértis megépíti.