Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az MSZP tényleg visszalépett Csepelen az Együtt javára

Az MSZP tényleg visszalépett Csepelen az Együtt javára

Maga jelentette be visszalépését az MSZP-Párbeszéd csepeli jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó. A politikus a Facebookon azt írta: úgy tapasztalta, hogy néhány politikustársát nem a Fidesz legyőzése, csak saját- illetve pártérdekek vezetik, ráadásul ő maga több támadást kapott a baloldaltól, mint a Fidesztől. Ezért úgy döntött,

“hogy minden alkutól függetlenül, egyoldalúan visszalépek a választáson való indulástól.”

Az alku, amire Bangóné utalhatott, az MSZP-Párbeszéd, az LMP és az Együtt között zajló, a Csepelt és Soroksárt magában foglaló Budapest 17-es egyéni választókerületet is érintő tárgyalásokra vonatkozhatott. A Zoom.hu megírta, hogy ebben az ajánlatcsomagban vetette fel az MSZP Bangóné visszaléptetését, erősítve az Együtt helyi jelöltjének, Szabó Szabolcsnak az esélyeit.

Tény – és erről szintén beszámolt a Zoom.hu -, hogy a körzetben 20 egyéni jelölt indul – sokan kamupártok színeiben –, de az esélyesek listája rövid. A Fidesz-KDNP-s Németh Szilárd érdemi kihívójának Bangóné mellett csak Szabó Szabolcs tűnt.

Szabó 2014-ben egyszer már megverte helyben a kormány rezsibiztosát, így szerzett parlamenti mandátumot,

míg az MSZP elnökségi tagja, Bangóné most indult volna először Csepelen (2014-ben listáról jutott be a Parlamentbe). Visszalépésével azonban még mindig bejuthat az új Parlamentbe, hiszen az MSZP-Párbeszéd országos listáján a befutónak számító 14. helyen szerepel Bangóné.

Borítókép: Bangóné Borbély Ildikó a Parlamentben / MTI Fotó: Soós Lajos