Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

„Hova lettek a közmunkások, elmentek dolgozni?” – kérdezte Orbán Viktor a krumplipucolóktól

„Hova lettek a közmunkások, elmentek dolgozni?” – kérdezte Orbán Viktor a krumplipucolóktól

Vajszlón azért van kevesebb közmunkás, mert elmentek dolgozni, és azért vannak közmunkások, mert nem tudnak kitörni a Fidesz programjából. De Orbán szerint folytatják.

Hogy a közmunkaprogram mennyire használja ki a hátrányos helyzetű, szegény embereket, arról napokig lehetne vitatkozni, most azonban Orbán Viktor egy saját Facebook-videóban hozta ki az állást döntetlenre, már ami a pro- és kontra érveket illeti.

Először azonban ki kell emelnem a videó legsúlyosabb mondatát, amit maga Orbán Viktor mondott a körülötte répát pucoló asszonyoknak akkor, amikor megtudta, hogy a vajszlói közmunkások száma drasztikusan csökkent, ugyanis a kezdeti harminc fő helyett ma már csak tizenketten vannak a programban:

„Hova lettek a közmunkások, elmentek dolgozni?”

– tette fel Orbán Viktor a kérdést répát pucoló közmunkások gyűrűjében, 2018. áprilisában, néhány nappal az országgyűlési választások előtt.

De aztán a miniszterelnök nem csak pózolt a répapucolók között, hanem bele is evett a munkájukba, és közben kiderült, hogy nem minden fenékig tejfel: Orbán olyan közmunkással is beszélgetett, aki a Fidesz közmunka-programjának vajszlói kezdete óta, tehát hét éve nem tud egyről a kettőre jutni a kormány foglalkoztatási útvesztőjében.

(Borítókép: Orbán Viktor Nagy Csaba fideszes képviselőjelöltnek kampányol az Ormánságban 2018. április 3-án / Forrás: Facebook)