Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Visszalépések: még formálódik az MSZP-LMP megállapodás, estére meglehet

Visszalépések: még formálódik az MSZP-LMP megállapodás, estére meglehet

Eddig úgy volt, hogy nem lép vissza az LMP, de kedden megegyezett két választókerületben az MSZP-vel, így több helyen esélyesebb lesz a baloldali jelölt.

A két párt közti megállapodásról az Index szerzett információkat, amiket a két párt vezetőségének még jóvá kell hagynia, szóval könnyen lehet, hogy nem lesz semmi az egészből, de a tervezet így néz ki:

  • Budapest 1. választókerületében (Belváros-Várnegyed) Csárdi Antal LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP-Párbeszéd jelöltje, V. Naszályi Márta.
  • Budapest 17. választókerületében (Csepel-Soroksár) Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Tenk András.
  • Pest 6. választókerületében (Gödöllő) Lengyel Szilvia LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP-s Makrai Zoltán.
  • Csongrád 1. választókerületében (Szeged) Szabó Sándor MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Bodrog Zoltán.
Az Index megemlíti azt is, hogy az LMP még a Jobbik felé is ajánlatot tesz majd, vagyis jobbikosnak könyvelt körzetekben is lehetnek visszalépések.

Frissítés!

A Zoom.hu információi szerint a szocialisták legfelsőbb körei nem tudnak a fenti megállapodásról. Legalábbis van egy tervezet, ami az Index információival fedi egymást, de erre az alapvetően LMP részéről érkezett ajánlatra még nem bólintott rá az MSZP. Úgy tudjuk, ha nem is 100 százalékig a fenti formában, de a szocialisták támogatják a megállapodást, a részletekről éppen ezekben a percekben is vitázik az MSZP-nek a párt választási ügyekért felelős operatív testületével kiegészült országos elnöksége. Mindenesetre forrásaink szerint még ma lehet megállapodás, olyannyira, hogy azt talán be is jelenti Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a ma este 6 órakor kezdődő kampányrendezvényen.