Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az ügyészség szerint tök oké Kósa Lajos 1300 milliárd forintos megbízása

Az ügyészség szerint tök oké Kósa Lajos 1300 milliárd forintos megbízása

Mint ismert, Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter közjegyző előtt vállalta, hogy magyar államkötvényeket vásárol egy csengeri nő 1300 milliárd forint értékű örökségéből, majd a kötvényeket elhelyezi a megbízó számláján, és általános kezelési jogot is kap a számla felett.

A szerződés tartalmazza, hogy a csengeri asszony emellett 800 millió forintos ajándékozási szerződést is készített, aminek kedvezményezettje Kósa Lajos 82 édesanyja lett volna, aki hajlott kora ellenére is kitűnő ritmussal vásárolt magának egy több száz millió értékű sertéstelepet.

Miután mindezt a Magyar Nemzet lehozta, Tényi István szokásához híven feljelentést tett, amit azonban a Központi Nyomozó Ügyészség elutasított. A Tényi által a napilapnak elküldött ügyészségi határozat leszögezi: a feljelentő és a Magyar Nemzet cikkei nem közöltek bűncselekményt bizonyító adatokat – az 1300 milliárdos megbízásról szóló közjegyzői irat pedig magában nem igazolja, hogy vesztegetés történt volna.

Egyetlen dologban azonban mégis eljárás indult, a Nemzeti Nyomozó Iroda kezdett nyomozni, miután a közjegyző előtt kötött szerződéssel kapcsolatban felmerült a közokirat-hamisítás gyanúja.