Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az MSZP 4 körzetet ad, cserébe 27-et kér az LMP-től és az Együtt-től

Az MSZP 4 körzetet ad, cserébe 27-et kér az LMP-től és az Együtt-től

Az MSZP a Belvárosban, Csepelen, Gödöllőn és Szekszárdon léptetné vissza jelöltjét a kormányváltás érdekében, cserébe 27 körzetet kér két aktuális tárgyalópartnerétől, az LMP-től és az Együtt-től – értesült a Zoom. Ez azt jelenti, hogy az MSZP-P – a Demokratikus Koalícióval egyetértésben – Csárdi Antal (LMP), Szabó Szabolcs (Együtt), Lengyel Szilvia (LMP) és Hadházy Ákos (LMP) javára lépne vissza az említett körzetekben. (Vagyis V. Naszályi Márta, Bangóné Borbély Ildikó, Makrai Zoltán és Harangozó Tamás nem indulna a citált körzetben.) Cserébe 27 visszalépést kér, köztük az összes nyerhető budapesti, továbbá nagyvárosi választókörzetben. Úgy tudjuk, a szocialista „csomag” része a két független jelölt, Kész Zoltán és Mellár Tamás is.

Tudomásunk szerint a tárgyalások befejezésére másfél napot adtak maguknak a felek; a tárgyalások folyamatosan zajlanak.

FRISSÍTÉS:

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Zoom.hu cikkét idézve, 5 pontban fejtette ki a véleményét az ajánlatról, amelyet – egyebek között – „nem tisztességesnek” minősített.

Kedden mintegy kommunikációs háború alakult ki az esetleges visszalépésekről, erről – az állításokról és a cáfolatokról – itt olvashat.