Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elakadt egy vízibusz Budapesten, tűzoltók mentették az utasokat

Elakadt egy vízibusz Budapesten, tűzoltók mentették az utasokat

A tűzoltóknak kellett kimenteni egy városnéző vízibusz utasait vasárnap este Budapesten a Duna-parton, miután a jármű -valószínűleg műszaki hiba miatt – nem tudott partra szállni, hanem bent rekedt a vízben. A turisztikai cég specialitása, hogy olyan városnéző túrákat szervez, melyeknél kétéltű buszai a túra egy pontján a rakpartól letérve a vízben folytatják útjukat, majd odébb újra partra szállnak.

A cég weboldalán olvasható jellemzés szerint “sokak szerint a legnagyobb előnyünk, hogy be tudunk menni a Dunába. Szerintünk az fontosabb, hogy ki is tudunk jönni belőle.” Ez esetben éppen ez utóbbi manőver nem sikerült. A Katasztrófavédelem honlapján közzétett hír szerint partra kapaszkodás során elakadt egy kétéltű busz a Dráva utca végénél lévő feljárónál, Budapest XIII. kerületében, három utast a tűzoltók segítettek partra.

Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg. A buszos cégnek amúgy nem ez volt az első hasonló jellegű műszaki problémája. Még 2012-ben ugyanígy a vízben rekedtek motorhiba miatt egyik buszának az utasai. Akkor is a tűzoltókat hívták segítségül, akik végül harminc embernek segítettek partra jutni a Parlament és az Akadémia közötti partszakaszon.

Borítókép: A vízibusz-cég egyik járműve a Dunában / RiverRide Facebook