Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán Viktor biztos választási győzelméről ír a Times

Orbán Viktor biztos választási győzelméről ír a Times

A Nemzeti Együttműködés Rendszeréről, Orbán Viktor miniszterelnökről és a választási kampányról közölt cikket a brit Times magazin vasárnapi kiadása.

A Times bemutatja a kormány Soros György elleni plakátkampányát, a közmédia és a Fidesz-közeli üzletemberek kezében lévő sajtó felhasználását a migránsellenes propaganda terjesztésére. A cikkben részletesen szó esik azokról a propaganda-szórólapokról, amik azt állítják, radikális iszlamista terroristák albérletet keresnek Budapesten.

Jean-Claude Juncker félig tréfálkozva diktátornak szólította Orbán Viktort, emlékeztet a cikk, aki Angela Merkel német kancellár után a második legrégebben hivatalban lévő kormányfő Európában.

A Times szerint a Fidesz és Orbán Viktor a gyűlöletpropagandán kívül annak köszönhetik biztos pozíciójukat a magyar politikában, hogy a korábbi kormányok félremenedzselték a demokratikus átmenet folyamatát a rendszerváltás után. A jelenlegi ellenzék pedig megosztott, a pártok egymással harcolnak. A Fidesz támogatottsága magas, a kormányváltás legnagyobb akadálya azonban az, hogy a kormányváltást akaró szavazók nem tudják eldönteni, kit kellene a Fidesz helyett megválasztani.