Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nagyon szomorú fordulatot vett az ózdi Fidelitas közleményének története

Nagyon szomorú fordulatot vett az ózdi Fidelitas közleményének története

Kiderült a szervezet a legkevésbé sem szolidáris.

A tegnapi napon feltörték a Fidelitas ózdi csoportjának Facebook-oldalát, amellyel kapcsolatban megindítottuk a hivatalos eljárást. Az ózdi Fidelitas elítéli Janiczak Dávidot, Ózd város polgármesterét. Ismételten felszólítjuk, hogy távozzon a közéletből és ne hozzon szégyent a városra folyamatos, megmagyarázhatatlan botrányaival, amelyek az elmúlt hetekben láttak napvilágot – idézi a Magyar Nemzet a szervezet friss közleményét. Ez önmagában a most folyó választási kampányban átlagos közzététel is lehetne. Ám mégsem az!

Mindennek ugyanis akad egy nagyon szomorú előzménye. Janiczák Dávid jobbikos ózdi polgármesterről ugyanis az Andy Vajna tulajdonában lévő Bors című bulvárlap „helyi információkra” alapozva azt írta, hogy a meggyilkolt borsodnádasdi lány az ő kiskorú szeretője volt. A polgármester ezt követően közleményben utasította el az említett állításokat, sőt hangsúlyozta, hogy segített a rendőrségnek, hogy fel tudják deríteni a tragikus ügyet.

Ezek után jelent meg a Fidelitas ózdi szervezete oldalán egy az a közlemény, amely arról szólt, hogy elhatárolódnak a cikk tartalmától. „Sajnálatosnak tartjuk, hogy a sajtószabadságot meglovagoló »firkászok« ilyen témájú és hangvételű cikkekkel zavarják húsvét áldott ünnepét. Ez nem a mi politikai stílusunk. Továbbá felszólítjuk a cikk íróját, hogy az érintettektől kérjen elnézést, és javasoljuk, gondolkozzon el, megfelelő szakmát választott-e!”

Ez a közlemény azonban mostanra eltűnt, s immár az írás elején említett tartalom olvasható.

Nos, ezek után közölte a Fidelitas helyi szervezete, hogy az oldalukat feltörték, így részükről az utóbbi közlemény az érvényes.

Címlapfotó: Facebook, Fidetitas