Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A lebukott LMP-s abban bízott, hogy később tör ki a botrány a fideszes aláírások miatt

A lebukott LMP-s abban bízott, hogy később tör ki a botrány a fideszes aláírások miatt

Amint megkapta az íveit azonnal látta, hogy azt fideszesek írták alá.

Nem lép vissza az egykori LMP-s jelölt Zuglóban a képviselő jelöltségtől – mondta Barta János az LMP egykori zuglói jelöltje, Fiala János rádióműsorában (a felvételen 21:20-tól indul a beszélgetés).

Bartáról kiderült, hogy az induláshoz szükséges ajánlásokat a helyi Fidesz is gyűjtötte. Barta LMP-s pártagságát ezt követően a párt elnöksége fel is függesztette és kizárását kezdeményezte a pártból. A képviselőjelölt szerint az néhány ajánlási ívét, egyik aktivistája elvitte, hogy arra , hogy volt MDF-esek aláírásait gyűjtse.

Miután átnézte a íveket, azonnal látta, hogy azon zuglói fideszesek aláírásai vannak, de abban bízott, hogy a botrány csak később robban ki. Barta még azt is elmondta, hogy akár dönthetett volna úgy is, hogy nem adja le a sorszámozott ajánlási íveket, de ez szerinte „választási csalás” lett volna.

Az LMP visszahívja zuglói jelöltjét, akit a Fidesz akart kisegíteni ajánlásokkal

Az LMP visszahívja zuglói jelöltjét, akit a Fidesz akart kisegíteni ajánlásokkal Zuglóban a Fidesz gyűjtött és adott aláírásokat az LMP-s jelöltnek – ezt maga az LMP-s induló, Barta János ismerte el Fiala János rádióműsorában, miután az MSZP-s Tóth Csaba ezt megemlítette – derül ki az Index cikkéből.